Tuo oikealla häämöttävä valkoinen hökötys on ulkokaluste, uusi kiikkutuolini. On vain niin vietävän mukava, oman ruumiini mallinen, tuoli istua, että roudaan sen välillä sisätiloihinkin
![]() |
Kiiltäväthän ne vanhatkin lattiat |
Valkosuklaa cookies
225 g huoneenlämpöistä voita
1 dl ruoko- tai fariinisokeria (itse laitoin ruokosokeria kun fariinit olivat kivettyneet kovaksi talven aikana)
1 dl valkoista sokeria
1 dl valkoista sokeria
nämä vatkataan vaahdoksi
2 kananmunaa yksitellen voivaahtoon vatkaten
5, 5 dl vehnäjauhoja
1, 5 tl leivinjauhetta pyöräytetää joukkoon
Lopuksi nostellaan rouheaksi rouhittu valkosuklaa n. 200 g taikinaan.
Laitan useasti vielä noin 100 g tummaa suklaata joukkoon makua antamaan
Laitan useasti vielä noin 100 g tummaa suklaata joukkoon makua antamaan
Lusikalla isohkoja kökköjä pellille harvakseltaan (omalle pellilleni menee 16 kpl) ja sitten uuniin, himppa vajaa 200 º astetta ja 15 min.
Eikä malttaisi jäähdyttää!
Kun Juhannuksen viettäjiä saarellemme tulee näköjään useampiakin, itse asiassa meitä taitaa olla kolme polvea miehineen ja naisineen. Kun vielä naapurisaaren rouvakin tilasi Juhannusleivonnaisia, päätin tehdä vielä italialaisia mantelikorppuja cantuccuneja.
Mantelikorput eli Cantuccinit
5 dl vehnäjauhoja
2, 5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl kokonaisia manteleita
3 kananmunaa
Mantelilikööriä, itse käytän kanelia tai sitruunan kuorta, en niin tykkää viinaksista leivonnaisissa
Kuivat aineet sekaisin, kananmunat joukkoon. Vaivataan taikinaksi. Muotoillaan kaksi pitkää n. 4 cm leveitä pötköjä. Pötköt uuniin 200º ja 25 min. Annetaan jäähtyä ja leikataan 1, 5 cm paksuisiksi viipaleiksi, jotka kuivatetaan uunissa korpuiksi, noin 180 º ja 15 min. Eivät niin kivikovia tartte olla, korput kuivuvat itseksensäkin jos vain syöjiltä kerkeävät.
5 dl vehnäjauhoja
2, 5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl kokonaisia manteleita
3 kananmunaa
Mantelilikööriä, itse käytän kanelia tai sitruunan kuorta, en niin tykkää viinaksista leivonnaisissa
Kuivat aineet sekaisin, kananmunat joukkoon. Vaivataan taikinaksi. Muotoillaan kaksi pitkää n. 4 cm leveitä pötköjä. Pötköt uuniin 200º ja 25 min. Annetaan jäähtyä ja leikataan 1, 5 cm paksuisiksi viipaleiksi, jotka kuivatetaan uunissa korpuiksi, noin 180 º ja 15 min. Eivät niin kivikovia tartte olla, korput kuivuvat itseksensäkin jos vain syöjiltä kerkeävät.
![]() |
Kuivumasta otetut cantuccinit |
![]() |
Siitä ne voipytystä lähtevät mukavasti ohikulkijan suuhun |
OIKEEN NAUTINNOLLISTA MITTUMAARIA KAIKILLE ETELÄSTÄ POHJOISEEN!
Täytyisi opetella tuo kuvaaminen, varsinkin cantuccinien ulkonäkö kärsii kuvissa. Mummoni kyllä sanoikin, että syö ruuan makua älä näköä, joten näillä mennään.
VastaaPoista