LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

tiistai 28. huhtikuuta 2015

JÄNISTÄ PADASSA

Niin se taas vierähti tämäkin kuukausi. Välillä pitää oikein pinnistellä, onko menossa jo huhtikuun loppu vai oisko vasta huhtikuu alkamassa. Pakko välillä miettiä, mistä tämä nopea aikajuoksu oikein johtuu. Käsittääkseni minuuttien, tuntien, vuorokauden ja muiden aikamittareiden määreet ovat pysyneet samana.
Kesää kohti kuitenkin ollaan menossa, hyvä näin.

Huikean aikaista kevättä kuitenkin eletään. Saarimökkiläisenä ollaan monasti menneinä vuosina käyty autorannallamme toteamassa jäiden hidasta lähtöä,joskus jopa Äitien päiväksi on pääsymme saarelle evätty.

Luoto on ihmeellinen.


Nyt päristelimme pikku perätuupparillamme avovesillä jo 22.4.


Tyyni Saimaan pinta rauhoittaa kummasti


Ilta-auringon moninaisuus lumoaa aina



Eikä seuraavan päivän aamusumukaan päässyt masentamaan.

Mökkikauden "kesäavajaiset" juhlistimme miehen kanna jänispaistilla. Pakasteessamme, joka välillä tuntuu ehtymättömälle, oli talvella pakastamani jänispaisti.

Mitään en jäniksestä ymmärrä. Kerran kokeilin tätä riistan valmistusta. Pieleen  meni, joten paineet olivat  nyt kovat. Onnistua täytyy.
 Olen elämässäni kerran, useita vuosia sitten, syönyt työkaverini miehen valmistamaa jänistä padassa. Todella hetkullista, muhevaa ja mureaa. 
Pakko siis onnistua minunkin paistini oli. Ja onnistuihan se lähes yhtä täydelliseksi  kuin mielikuvani ja muistini aikaisemmasta herkkukokemuksesta oli.

Jänistä padassa a'la Kamalansaari
Jänistä n. kilon verran (turha kysyä mitä ruhon osaa. En ymmärrä jäniksestä mitään. Jalat olivat kumminkin)
voita
suolaa ja maustepippuria
Rosmariinin oksia

Paistoin voissa nopeasti jäniksen lihan pinnat kiinni. Kippasin palaset rautapataan. Kaadoin päälle pannun huuhtomaveden. Lisäsin suolan, pippurin ja rosmariinin. Laitoin uuniin vähintäänpata jäniksineen muhi ainakin neljä tuntia.

Paistinliemikastike

Siivilöin padassa olevan liemen ja kiehautin. Lisäsin Maizenan, suolan ja pippurin sekä kerman. Lorautin pari ruokalusikallista mustaherukkamehua mausteeksi kastikkeeseen. Nostelin jäniksen lihat kastikkeeseen. Annoin muhia hetken.

Ja se oli siinä. Korvasienikeitto alkuun ja hyvät kahvit päälle ja kesäkausi oli avattu.


Herkkua


Salaatti, porkkanat ja kukkakaali-parsakaalimuussi oli oivallinen lisäke tällä riistapadalle


Nyt odotellaan Vappua ja Vappuherkkuja. Ihanaa kun on tämä blogimaailma. Hyvät vinkit ja herkulliset ohjeet, näitä hyödynnetään meidänkin vappuherkuissa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti