Kaikki ennakkoluulot ja vanhat mielikuvat on välillä tarpeellista heittää romukoppaan.
Hyvässä perunasosevuoassa muussin tulee olla kuohkeaa ja kiinteää, ei suinkaan mitään vetelää vellimäistä.
Kokeilin vähän erilaisesti maustettua sosevuokaa. Kannatti kokeilla.
Muussivuoasta syntyi lähes juhlavanmakuista(miehen mielestä), raikkaalla vihersalaatilla höystettynä.
Näistä tarveaineista se syntyi
Perunasosevuoka jauhelihahöystöllä
Tein muussin
8 kpl jauhoista kookasta perunaa
pari rkl voita
1 dl kermaa ja 1, 5 dl vettä kuumana
suolaa
Jauhelihahöystö
400 g jauhelihaa, nautaa
Puolikas suippopaprikaa
Pari kolm lehtikaalin lehteä
Pari kolm lehtikaalin lehteä
Pieni silppu chiliä
1 rkl tomaattisosetta
Lihaliemifondi
Lihaliemifondi
3 rkl pieniä kapriksia (tai maun mukaan)
Mustapippuria
Pinnalle
Mozzarellaraastetta
Tein muussin normaalisti. Vatkasin sähkövatkailemalla vielä erityisen kuohkeaksi.
Ruskistin jauhelihan, pilkoin joukkoon hienon paprikasilpun, revityt lehtikaalilehdet ja chilin. Annoin muhia lihan kypsäksi. Lisäsin tomaattisoseen ja mausteet. Lopuksi lisäsin kolmisen ruokalusikallista pikkukapriksia.
Voidellun vuuan pohjalle kerros muussia, päälle jauhelihamössöä ja lopuksi muussikerros. Pinnalle mozzarellaraastetta ja uuniin 180 º n. 1h.
Kuten kuvasta näkyy, vuoka leikkaantuu kuin täytekakku. Harmi kun kuva annoksesta epäonnistui. Käyttäkääpä siis mielikuvitusta apuna; lautasellani oli muussivuokakolmio ja reilu annos vihersalaattia mangolohkojen ja fetajuuston kera.
Todella yksinkertainen makeutettu perunasosevuoka yli jääneestä perunamuusista. Notkistetaan perunamuusi maidolla, lisätään hiukan maun mukaan jauhoja ja makeutetaan tummalla siirapilla, sekä tarkistetaan suola maistamalla. Ehkä maustetaan hiukan. Sekoitetaan hyvin.
VastaaPoistaPerunasosevuoka paistetaan aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun sose alkaa kuplimaan alennetaan uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voidaan paistaa täysiksi täytettyjä vuokia. Annetaan paistua noin 2 tuntia.