LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

lauantai 7. tammikuuta 2017

Neuleiden lomassa!






Kudotut kettuset


Joulu on juhlittu, Uusi Vuosi vaihdettu ja Loppiainenkin loikoiltu. Katse ja ajatukset olen jo suunnannut kevättä kohti. Päivä on jo pidentynyt lähes 40 minuutilla ja Ivalossakin päättyy kaamos parin päivän päästä.

Kiireinen oli tuo joulun alusaika. Lupauduin sukkia, lapasia ja säärystimiä tekemään oikein urakalla vieraille ihmisille. Omatkin lahjavalmistelut veivät oman aikansa. Onneksi olen vähäuninen, tuo piirteeni oli nyt tarpeen.

Ei kuitenkaan päivää mennyt, etten suunnattomasti iloinnut kätteni töistä ja siitä vanhaakin ihmistä opettavasta Hannasta, joka positiivisellä otteella syksyn opetti meitä kurssilaisia.


Sydän säärystimet ja lapaset



Olen tässä muutamana päivänä neuloessani mietiskellyt, leikkimielellä tosin, että sitähän voisi heittäytyä start up -yrittäjäksi. Liekö tässä niin muodikkaassa yritysmuodon perustamisessa ikäsyrjintää ole?

 Hihittelin itsekseni, jotta olisihan se melkoinenkin tapaus, kun astelisin Slush-tapahtumaan Messukeskukseen businesenkeleitä houkuttelemaan. Mukanani olisi tietty kymmenkunta kutojamummoa, jotka yrityksessämme päivät pitkät neuloisivat tilattuja tuotteita. Ajatelkaa nyt, maassamme on ihmisiä pilvin pimein, jotka kaiken päivää  neulovat sukkia ja lapasia. Heidän sukkateoksensa  päätyvät useasti  laatikoihin komeron nurkkaan. Näin kävi itsellenikin, iso laatikko täynnä valmiita neuleita.

Eipä ole enää, kun liityin facebookin sukkien myyntitorille sekä kommentoin innokkaasti muihinkin someyhteisöjen sivuille.

Tällä hetkellä "tilauskanta" nojatuolikutomossani näyttää hyvältä, melkein sanoisin täydeltä. Onneksi ovat ne yöt.


        Yhdet Mari-sukat valmiit. Ihanaa, kohta pääsen aloittamaan toisia pareja.


Näissäpä nämä härkä-viikkojen päivät kuluvat. Tänään, pakkasen lauhduttua lähdemme päiväretkelle mökille. Ajattelimme lähteä, täällä nyt myrskyää ja lunta tupruaa vaaka-asennossa, joten saas nähdä onko tämäkin päivä kutomispäivä.


Hyviä härkä-viikkojen päiviä meille kaikille!


 Ps. Mies meni minä jäin ....... neulomaan.

3 kommenttia:

  1. Kylläpä Sinulla on ollut ahkerat sormet! Ihania villaisia olet tehnyt. Voi että, kiva, että olet saanut niitä kaupaksi. Tuollaisesta yrityksestä minäkin aina olen haaveillut. Minä olen myös neulonut kovasti sukkia ja kintaita joululahjaksi ja nyt on koko ajan kudin kädessä, kun telkkaria katson. Ambulanssissa saaristossa työskentelevä tytär sai toivomansa punaiset,työasuun sopivat, lettisukat ja miniälle ovat valmistumassa pitkävartiset letti-pitsisukat.
    Iloisia kåsityörupeamia ja hyvää alkanutta vuotta! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Maija. Kuten kerroin aikaisemmin, vie tämä neolominen koko sydämen. Toisaalta taas netti on täynnä kuvia ihmisten eri luomuksia, joten aina uteliaisuus ruoskii kokeilemaan jotain uutta. Tää kirjoneuletyö on niin ihnanaa. Nyt olen opiskellut sukkien päällekirjailua silmukoita jäljittämällä.
      Ei muuta kun kilistellään puikkoja edelleen Maija, paitsi puupuikot eivät kilise.

      Poista
  2. Pakko oli vielä lisätä. Juuri tuolla pääällekirjailumenetelmällä tein syksyllä lapsenlapselle Supermies-sukat 8kuva blogissa). Hauskaa sitä oli tehdä, eikä mielestäni vaikeaa. Tosin kirjontajälki varmaan paranisi, kun sitä tekisi enemmän.
    Puupuikolla minäkin "kilistelen"! T. Maija

    VastaaPoista