Nämä ohjeet eivät ole itseni keksimiä vaan mukaelmia toisten ohjeista.
CHILITOMAATTI UUNIMUIKUT
Isoon laakeaan , voilla voideltuun uunivuokaan, tiukkaan rivistöön muikut, joista ole n sakislla napsinut päät ja pyrstön pois. Muikkuja voi olla pari kerrosta, toki enemmänkin jos ei halua sellaisia vähän kuivahtaneita muikkuja, kuten minä.
Ketsuppia, siis ihan oikeesti ketsuppia eikä mitään tomaattimurskaa, sweet chilikastiketta, suolaa, pippuria ja runsaasti rosmariinia sekoitetaan keskenään. Määrät riippuvat astian koosta ja muikkujen määrästä ja siitä tulisuusasteesta mitä halutaan. Omat muikkupaistossuhteeni ovat noin 800 gr muikkuja, 2 dl ketsuppia, 2 rkl chilisoossia, 2 tl suolaa, 2 rkl kuivattua rosmariiniä ja vähän pippuria. Seos kaadetaan muikkujen päälle luonnollisesti. Vuoka uuniin ja hidasta kypsyttelyä tunti puolitoista, kunnes päällimmäiset muikut näyttävät vähän kuivahkoilta. Tää paistos on hyvää kylmänäkin, hyvän ruisleivän päällä.
Joskus olen tehnyt tätä paistosta kokonaisen uunipellillisen ja pakastanut, sekin onnistuu. Pakastetut tomaattimuikut olen käyttänyt pitsan täytteenä. Tällainen pitsa on maistunut jopa rapulaiselle nuorisolle. Pitsan terästän vielä sinihomejuustolla, joten ytyä siitä ei puutu.
PAISTETUT MUIKUT MEHEVÖITYVÄT KERMASOOSSISSA
Paistoin muikkuja pari pannullista ilman ruiskuorrutusta. Paistettujen muikkujen päälle pannulle kaadoin seoksen, johon laitoin reilun desin kermaa, suolaa, kuivattua timjamia ja reilun ruokalusikallisen HUOM! Mascarbone-juustoa. Kaadoin kermasörsselin muikkujen päälle paistinpannulle ja annoin hivenen aikaa hautua hiljalleen. Aika hyvää mielestäni vaikka mies sanoikin mausteeen maun maistuvan suksitervalle. Muikku ja mascarbone sopivat hyvin yhteen, mielestäni.
Muikut tirisevät pannulla hetkeä ennen kermamascarbonekastettaan
Jatko-ohjeita ja kokeilujani voin valottaa vielä myöhemminkin.
Niin ja saatiinhan sitä siikaakin nyt Pyhäinmiesten päivänä, joten kalassa ja resepteissä löytyy.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti