LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

lauantai 26. elokuuta 2017

Kesää odotellessa









Eivät kyllä vuodet ole veljeksiä, kesät varsinkaan. Eikä viljelijän sato samanlaisena toistu kesä toisensa jälkeen.

Nämä tekstini näköjään painuvat tänne purnauksen puolelle. Pakko. Näitähän ei ole pakko lukea, toisin kuin sanallinen jorinani, ainakin miehen on jatkuvasti kuunneltava.

Alkutekstistäni voi sitten päätelläkin, että laituriviljelijän sato on huono, pääosin.

Kun ainaisena läsnäolollaan sulostuttaa päiviämme myrsky, sade ja kylmyys, ei vetoisessa maisemassa mikään viihdy. Ja jos viihtyy tekee luonto tepposensa.

Kun eeilu viikko oltiin hurvittelemassa Viroa ees taas ajaessa ja puolivuosisataista aviossa olemista juhlimassa, teki myrsky terassilaiturillamme tuhoja ja nakkeli pari isoa kukkaihanuutta järveen siinä tuhoutui muutkin viljelyt ja lopettivat kasvamisensa.


Muoti hokemana: " Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun tällainen järveen upposi".

No jostain on syytä iloita, kolmen kesän koeviljelyn jälkeen, onnistuin kasvattamaaan punajuuria. Liekö henkistä laatua makuelämyksemme, mutta nämä ovat hyviä, juuri niin makeita kuin useasti miehen kanssa haaveilimme niiden olevan.  Sen verran  vain laiturillamme kasvaa, että lukupalat keitän aterioillemme., jotta tämä makunautinto jatkuisi pitkään.



Ja hyvältähän nuo porkkanatkin maistuvat

Onneksi minulla on tämä intohimoni neulomiseen säilynyt. Siinähän tikkasin Adidas-sukkia Viron maanteitä miehen ajaessa, en edes tarjoutunut ajamaan. Ja parastahan on, kun pistät lämpöiset sukat jalkaasi, istahdat kiikkutuoliin ja neulot takkatulen mukavassa lämmössä. Ikkunasta katsoessa toteat vain, että sataahan se.



Useampi pari Adidas-sukkia on tullutkin Juhannuksesta lähtien neulottua
ja vähän muitakin sukkia

Ennen sukkasesongin alkua syystyöt odottavat laituriviljelijääkin. Joten tämä tällä kertaa. Palaan varmaankin tuohon mielenkiintoiseen Viron matkaamme, mikäli aikani antaa myötä.

Vessan "polullamme, tuulen suojassa kukkiin ihana perennakokeiluni, ostin taimen keväällä kokeeksi, ymmärtäisikön tämä selvitä talven yli. Nyt kuitenkin ilahduttaa huussiin meneviä ihanalla kukkavanallaan.






Kukkaloistoista alkavaa syksyä Sinulle!









4 kommenttia:

  1. On kyllä upeat Adidas sukat!
    Teetkö tuommoisia myyntiin?

    VastaaPoista
  2. Teenhän minä. Onneksi on sukille kysyjiä muuten hukkuisin sukkavarastoihini. Jos kiinnostut, voit laittaa viestiä omaan sähköpostiini( näkyy profiilini ohessa). Kiitti palautteestasi.

    VastaaPoista
  3. Ensinnäkin onnea teille 💞 Tuollainen saavutus on nykypäivänä harvinaista! Onneksi jotain on sentään onnistunutkin kasvatuksissa. Kyllä teitä siellä ovat säät koetelleet!
    Minäkin usein reissuilla kudon. Ihanat sukat! Ja niin tunnelmallista ajanvietettä juuri tuolla takkatulen loimutessa, kun ulkona myrskyää
    Hyvää alkavaa syksyä! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maija onnitteluista.
      Hyvää syksyn alkua sinullekin. Varpu

      Poista