LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

torstai 4. joulukuuta 2014

HELPPOAKIN HELPOMPI JUGURTTI-PÄÄRYNÄKAKKU


Rakastan niin näitä sekoita ja paista ohjeita, vaikka välillä onkin kiva leipoa pitkän kaavan mukaan.





Taas jäi purkkiin syömättä turkkilaista jugurttia, joten jotain oli keksittävä. Googlailin eri leivontaohjeita ja kas vain, eikös löytynytkin oikotie onneen.

Perusohjeen kakkuun nappasin Kotikokin sivuilta ja sitten vain muuntelemaan.

Jugurttikakku
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria, käytin 2 1/2 dl
1 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl pomeranssin kuorta jauhettuna
2 tl vaniljasokeria
2 kpl kananmunaa
2 dl jugurttia
200 g voisulaa

Ja mausteissahan on rajana vain mielikuvituksettomuus.

2 päärynää
11/2 dl omenamehua
1 tähtianis

Kuori päärynät ja leikkaa ne pituussuunnassa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
Kuumenna omenamehu ja tähtianis kiehuvaksi. Sammuta liesi ja upota päärynälohkot hetkeksi kuumaan mehuun. (Luulen, että glökikin toimii tässä hyvin, meillä se oli huvennut tärkeämpään tarkoitukseen).

Itse kakku. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmunat, jugurtti ja voisula joukkoon ja kauho tasaiseksi taikinaksi. Se oli siinä, siis itse kakku. Eikö kuilostakin helpolta?

Lado voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle tähtimäiseksi kuvioksi mehussa lilluneet päärynäsiivut. Ravistele liiat mehut pois ennen asettelua. Itse nostin siivut lävikköön valumaan hetkeksi. Kaada taikina päärynöiden päälle ja kakku uuniin.
200 astetta ja 1 h, kiertoilmassa asteita vähän vähemmän. Ja aah, niin suloinen jouluinen tuoksu leviää koko kotiin.

No, tää ei ollut meidän paakkelsi. Leikkasin viipaleen miehelle päiväkahvin kanssa. Pullataikinaan leivottu mustikkapiirakka on kuulema parempaa. Onneksi leipoja olen minä, joten ostin turkkilaista jugurttia taas kaappiimme.



Kuohkeaa ja mehevää



Eikä meillä aina neulota sukkia tai lapasia, välillä naruneuleetkin ovat hauskoja ja käsiin käyviä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti