LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

tiistai 10. marraskuuta 2015

PUIKKOILLEN JA VIRKKAILLEN

Tiedätte varmaan tunteen, kun himo vain yltyy, eikä ymmärrä tunnettansa hillitä.
Mulla on tämä neulomis-ja virkkausaddikti. Lenstuolissani, jalkojeni juurella, lojuu aina JOITAKIN töitä kesken. On neulomusta, joita teen telkkaria katsoessa, silloin kun tarvitsee turvautua tekstitykseen. On tekelettä, jota voi tehdä vain tiukasti työhön tuijottaen. On työtä, jota pitää tehdä vain ajottain, kun niskat ja sormet ovat ponnistuksesta jäykistyneet.

Tänään jätin aamuisen kävelylenkkini tekemättä. Ei mitenkään huvittanut lähteä tuohon synkään ja sateiseen aamuun. Siispä vietin päivän tekemättömiä töitä tekemällä.
Tänään se tarkoitti kohdallani lankojen päättelemistä valmiista töistä.


Kuten näkyy, ei ole kysymyksessä vain parin langan päättelemisestä.


Valmista tuli, lapasia ja kämmeköitä jokunenkin



Kun päivä alkoi hämärtää oli jo laatikollinen sukkia
 ja jokunen tiskirättikin pätelty


Sitten vain kansi kiinni ja odottelemaan tarvitsijoita.


Lopuksi päättelin itselleni koevirkkaamani tossut.
 Voi miten mukavasti ne jalkojani lämmittääkin.

Enkä näitä ajatellut varastoida. Pikurahalla saa itsellensä minkälaisia tekeleitä omaksensa. Varastointi tuottaa jo ongelmia näinkin.

7 kommenttia:

  1. Voi että on ihana kopallinen kauniita käsitöitä! Kelpaa siitä jaella. Tuttu tunne tuo erilaiset käsityöt eri tilanteisiin -juttu. Mutta tuo päättelyhomma on sitten vihon viimeistä puuhaa. Mukavaa viikonloppua :-)

    VastaaPoista
  2. Voi että on ihana kopallinen kauniita käsitöitä! Kelpaa siitä jaella. Tuttu tunne tuo erilaiset käsityöt eri tilanteisiin -juttu. Mutta tuo päättelyhomma on sitten vihon viimeistä puuhaa. Mukavaa viikonloppua :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Päättelemin tosiaan koettelee pinnaa. Pitää vain purra hammasta, jotta voi sitten nauttia valmiista töistä. Ei se helppoa ole.

      Poista
  3. Kauniita! Hmm, olen elämäni aikana saanut aikaiseksi melkein yhdet villasukat. Ryhdyin urakkaan noin 7 vuotta sitten, tarkoituksenani neuloa sukkapari puolisolleni. Toinen sukka valmistui, toisen kärki on vieläkin vaiheessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun olet 40 vuotta ja rapiat ollut naimisiss, on sukkasi varmasti valmistunut. Toisaaltahan sanotaan, että tarkoitus pyhittää keinot.

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista