LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

perjantai 27. marraskuuta 2015

AURINKOA LAUTASELLA- MAUKAS JUURESSOSEKEITTO


Muutaman päivän saatiin nautiskeĺla talvisen kuniista maisemista.  Vaan ei enää.

No, kun ei ole aurinkoa luonnossa, järjestetään sitä lautaselle.



Hallikauppiaamme vinkisä syntyi lautaselle oivallinen juuressosekeitto

Näitä tarvitset
(2 hengelle)

2 porkkanaa paloiteltuna
Kimpale juuriselleriä
1 palsternakka
1 peruna
1 reilunkokoinen savuluu 
Suolaa
Lipstikkaa
2 rkl sulatejuustoa
Mustapippuria

Keitin ensin savuluuta pienessä vesimäärässä. Lisäsin lohkotut juurespala ja viimeisenä perunan. Keitin niin kauan, että juurekset olivat pehmeitä. Otin savuluun pois ja soseutin juurekset sauvasekoittimella. Lisäsin soseeseen mausteet ja juuston. Kun juusto oli sulannut, lorautin tilkan vettä joukkoon. Pinnalle kuivattuja juureslastuja ja persiljaa. Aika aurinkoista.



Miten maistuivatkaan keiton kanssa vastaleivotut perunapiirakat anopin tapaan.



Viime viikonlopun näkymistä on vain kuvat.
No katsellaan näitä otoksia, joita lapsenlapsi II kuvasi aamutuimaan koiralenkillänsä.
( Mikkelin Kivisakasti, kuva HK)

Tummanpuhuvasta marraskuun päivästä huolimatta

Oikein nautinollista viikonloppua!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti