Muutaman päivän saatiin nautiskeĺla talvisen kuniista maisemista. Vaan ei enää.
No, kun ei ole aurinkoa luonnossa, järjestetään sitä lautaselle.
Hallikauppiaamme vinkisä syntyi lautaselle oivallinen juuressosekeitto
Näitä tarvitset
(2 hengelle)
2 porkkanaa paloiteltuna
Kimpale juuriselleriä
1 palsternakka
1 peruna
1 reilunkokoinen savuluu
Suolaa
Lipstikkaa
2 rkl sulatejuustoa
Mustapippuria
Keitin ensin savuluuta pienessä vesimäärässä. Lisäsin lohkotut juurespala ja viimeisenä perunan. Keitin niin kauan, että juurekset olivat pehmeitä. Otin savuluun pois ja soseutin juurekset sauvasekoittimella. Lisäsin soseeseen mausteet ja juuston. Kun juusto oli sulannut, lorautin tilkan vettä joukkoon. Pinnalle kuivattuja juureslastuja ja persiljaa. Aika aurinkoista.
Miten maistuivatkaan keiton kanssa vastaleivotut perunapiirakat anopin tapaan.
Viime viikonlopun näkymistä on vain kuvat.
No katsellaan näitä otoksia, joita lapsenlapsi II kuvasi aamutuimaan koiralenkillänsä.
( Mikkelin Kivisakasti, kuva HK)
Tummanpuhuvasta marraskuun päivästä huolimatta
Oikein nautinollista viikonloppua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti