LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Voi taivahan talikynttilät!



Mistähän se tuokin sanonta tai päivästely on tullut, ja mitä se periaatteessa tarkoittaa?

Tuo lausahdus on kuitenkin pyörinyt päässäni viikon verran. Päivänä muutamana oli täkäläisessä lehdessä uutinen, jossa kerrottiin ammattiviljelijöiden tuskailevan liian aikaista satoa. Toisen suru on toisen ilo.

Tällä saarella iloitaan täysillä. Aikainen sato on tervetullut. Tomaatit ja kurkut pullistelevat "laatikkohuoneissaan".
Niin, en sitten millään ole keksiny kivaa nimeä laatikoilla, jotka sijaitsevat meidän isoilla järvenpäälisterasseilla. Laatikkoihin on tehty muovi- ja lasisuojat. Toimivat kuten kasvihuone. Liukukiskoilla olevat etulasit nostetaan ylös, jotta eteläterassilla kasvavat kasvit eivät pala.

Tämä kevät ja alkukesä ei ole aiheuttanut muuta harmia kuin ainaisen kosteuden tarkkailun. Multa kuivuu nopeasti, kun lämpötila lasien alla jo aamutuimaan lähentelee 30 astetta. Vesi on äärellä, joten nopsasti käy kasteleminen.


Nyt vain tutkiskelen, josko raakileita alkaisi näkyä,
kovasti ainakin kukkia pukkaa, vaikka ei oikein
kuvasta erota.

Nyt en mitään eksoottista kasvia päättänyt kokeilla. Jonkinlainen vuoroviljely on varmaan paikallaan. Porkkanat, punajuuret, herneet, kesäkurpitsat ja muutama parsakaali sekä kukkakaali, lisäksi yrtit ja pinaatit ovat hyvässä kasvuvauhdissa, ne riittäkööt laatikkoviljelyssä



Nyt on  kuusimetsä uskomattoman hienon värinen uusine kerkkäkasvuineen. Naapurisaaren kaatotuomion saaneet kuuset ovat mitä mainion paikka kerkkäsaaliin keruulle.
Ensimmäiset kuusenkerkät keittelin kerkkäsiirapiksi. Oi miten hienostunut makunautinto niistä syntyi.



Aurinkoisen ja helteisen päivän päätteeksi on nautinnollista pulahtaa
uusitulta saunanlaiturilta iltauinnille


Ja siirtyä saaren toiselle laidalle nautiskelemaan auringonlaskusta viinilasin seurassa.

Toukokuun viimeinen ilta kääntyy kesäkuun aamunkajoon.
Toivottavasti keskikesän riemut ovat meillä kaikilla edessä.



7 kommenttia:

  1. Terhakannäköisiä tomaatteja.
    Kyllä kelpaa tuollaisesta auringonlaskusta nauttia viinilasillista siemaillen. Ihana kesä! Vaan taitaa tuossa päättäjäisviikonloppuna käätyä ilma viileämpään suuntaan.
    Nautinnollista kesäkuun alkua!

    VastaaPoista
  2. Terhakannäköisiä tomaatteja.
    Kyllä kelpaa tuollaisesta auringonlaskusta nauttia viinilasillista siemaillen. Ihana kesä! Vaan taitaa tuossa päättäjäisviikonloppuna käätyä ilma viileämpään suuntaan.
    Nautinnollista kesäkuun alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auringonlaskunäkymään ei kyllästy koskaan, vaikka sitä on 40 vuotta tuijotellut. Pieni kylmeneminen ei haittaa, sadettakin toivotaan. Pelottaa vaan, että 80-luvun alun kokemus lämpöisestä, ihanasta toukokuusta ja hyytävän kylmästä ja raesateisesta kesäkuusta toteutuu nytkin (sanoo ikuinen pessimisti).
      Oikein hyvää kesäkuun alkukua Sinullekin Maija.

      Poista
  3. Kylläpä teillä on upeat maisemat. Kyllä tuollaiselta laiturilta passaa hypätä uimaan tai muuten vaan nauttia upeista maisemista. Kiva saada uusia blogikavereita. Kesäterkkuja Pihakuiskaajan puutarhasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kun on pienen pieni saari, ei tarvitse kuin käännähtää ympäri niin maisema muuttuu välittömästi. Eikä tähän turru koskaan. Tavataan blogissasi, Varpu

      Poista
  4. Heippa!

    Osallistuit blogissani Kanelia ja kardemummaa Biolanin arvontaan (http://kaneliajakardemummaa.blogspot.fi/2016/05/voimaa-kasvuun-ja-arvonta.html). Onnetar suosi sinua, lämpöiset onnittelut!

    Laitatko osoitetietosi minulle kaneliajakardemummaa(at)live.fi, niin saadaan palkinto pian matkaan. Oikein ihanaa kesän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava aamuavaus. Kiitos onnetar. Osoitte on lähetetty spostissa. Mukavaa päivänjatkoa.
      Varpu

      Poista