LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Ensin tehdään ruokaa sitten taas neulotaan.



Ystävänpäivänä






 Ystävänpäivälahjaksi sai pikkumies autosukat. Sitkeästi hän jaksoi käydessänsä kysyä: "Onko nama minun tukat?" Tottakai tuollaisen kysymyksen ääressä oli hellyttävä ja neuloa välityönä "tukat".
Yhdessä katsottiin kuvia erilaisista kuvioista. Eikä tokimikään ihme, punaiset autosukat voittivat traktorisukat. Ja heti kun sukat olivat valmiit, ja sain ne annettua piti ne "lalkaankin"laittaa. Miten minusta olikaan palkitseva tämä työ.





Silloin tällöin kysytään mistä malli ja mitä lankaa käytin. 
Tämän autonkuvan muuntelin Pinterestissä olevasta kuvasta pikkusukkaan sopivaksi. Lanka oli Gestrinin Maijaa ja puikot 2,5 mm. Nämä siis kriittisemmät tiedot.

Mutta ruokaan. Jotenkin on vire ruuan laittamisessa ollut alamaissa. Tuppaa tekemään aina vain samanlaisia ja saman makuisia ruokia. Nyt kuitenkin päätin pitkästä aikaa grillata uunissa kokonaisen broilerin. Ohjeeseen sain inspiraation Samassa Liemessä-ohjelmasta. Muuntelin toki niinkuin tyyliini sopii. Osaan huonosti lukea reseptejä, joten aina tulee muunneltua valmiita ohjeita.




Ainekset tähän olivat

Kokonainen broileri

Maustevoi
100 gr voita,  käytän oliiviöljy/merisuola Oivariiniä
1 sitruunan mehu ja sen raastettu kuori
n. 0,5 dl hunajaa
Muutama tippa srirachaa
Suolaa
Tuoretta tinjamia
Kurkkumaa

Sekoitin kaikki aineet keskenään tiiviiksi massaksi
Leikkasin jääkaappikylmän broilerin kahtia ja levittelin käsin mausteseoksen joka puolelle broileria. Irrotin nahkaa ja työnsin myös nahan alle runsaasti maustevoita.
Lämmitin lisäksi hiukka hunajaa juoksevaksi ja voitelin broilerin pinnan vielä tällä.
Annoin olla tämän komeuden huoneen lämmössä noin tunnin.

Kuumennsin uunin 200 asteeseen ja laitoin grillivastukset päälle ja lisäsin lämmön 250 °.  Broileri grillaantui uunissa noin 20 min. Tarkistin välillä, ettei pinta kärähdä liikaa. Laskin lämmön 180 ° ja siirsin paistoksen alatasolle, jossa broileri kypsyi n 1,5.
Meillä tykätään pitkään hautuneesta kanasta sellaisesta, että luut vain luiskahtelevat lihasta irti. Viimeiseksi puoleksi tunniksi laitoin folion broilerin päälle.
Uskomattoman maukas ja mehevä kanaruoka ja vieläpä edullinen.

Mukulaselleripaistos sopi kuin nenä päähän tämän grilliruoan lisukkeeksi.

Lähes puolitoista tuntia aikaa neuloa, ruoka kun itsestään muhi uunissa.

Näistä Anelmaiset sukkamuunnelmista en tahdo eroon päästä, jonossa on vielä muutamat tilaukset. Olisi niin kiva aloittaa kevätsukkien teko. Luvattu mikä luvattu.
Nuo pikkumiehen sukat olivatkin mukavaa vaihtelua isojen sukkien lomassa.





Nämä ja paljon muita

Tämän talven hittisukkia ovat tosiaan olleet nuo vaaleanpunaisella höystetyt, pitkät
kirjoneulesukat. Toisaalta kun tästä harrastuksesta pidän niin mikä ettei. 

Blogeissa pyöriin haasteita - Kolme asiaa, joista pidän.

Haaste on yksinkertainen kohdallani
1. Neulominen
2. Neulominen
3. Neulominen



Hyvää Ystävänpäivä iltaa ja mukavia tunnelmia
edelleenkin.

- Varpu -

4 kommenttia:

  1. Hyvää Ystävänpäivää vielä näin myöhässä, Varpu❤️
    Taatusti oli pikkumies onnellinen noista ihanista autosukista!
    Näin tuon samaisen ruokaohjelman ja ajattelin joskus myös kokeilla noin kokonaisena kypsennettyä broileria.
    Ihanaiset nuo anelmaiset!
    Leppoisaa viikonloppua ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanattaa ehdottomasti kokeilla, tein uudestaan tätä broileria nuorisollemme, eikä kiitoksilla ollut rajoja.

      Aurinkoista viikkoa sinulle.

      Poista
  2. Komeat sukat pikkumiehellä! Ja ihania kirjoneulesukkia, olet taitava ja kärsivällinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tämän talven suosikki sukkavärinä on ollut tuo pinkki, harmaa ja valkoisen yhdistelmä. Onneksi voi kuvioita vaihdella, ei kahta samanlaista sukkaparia tartte tehdä kuin värien puolesta. Mutta neulominen on kivaa, se opettaa myös kärsivällisyyttä.

      Poista