LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

maanantai 22. heinäkuuta 2013

HERKULLISIA KARITSAN KYLJYKSIÄ

Sateisen ja kylmän Johannan-päiväsään siivittämänä, päätin laittaa miehelle ja itselle herkullisia karitsan kyljyksiä.
Kaiken lähtökohta on hyvä kotimainen lammasliha, jota hankimme suuremman määrän kerralla pakastimeemme Putkisalon Kartanosta Rantasalmelta www.putkisalo.fi
Sivelin kyljykset kevyesti oliiviöljyllä ja grillasin avotulella nopeasti, ilman mitään mausteita.
Mies pitää kypsästä, ei rooseesta lampaan lihasta, joten laitoin grillatut kyljykset pataan, ripottelin suolaa kyljyksille. 4-5 luomuvalkosipulin kynttä joukkoon, tilkkanen vettä ja mustaapippuria. Lopuksi silppusin pataan reilun desin oman laatikkoviljelyn rosmariinia ja salviaa. Pata uuniin 1, 5 h. Puolessa välissä hauduttamista lisäsin pataan uusia siikliperunoita ja jälleen pata muhimaan uuniin.
Lisäkkeeksi tein sisilialaista caponaattaa ja vihreää salaattia. Aistikaa ruuan herkullinen tuoksu. Kyljykset maistuivat ihanaisen grillatulle lihalle.
Hyvä punaviini kruunasi vielä ateriamme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti