LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

perjantai 12. heinäkuuta 2013

VÄHÄN RUOKANAUTINTOJAKIN

Lapsenlapsi I sai viime viikonloppuna 3, 5 kg kuhan. Onneksi oli poika antelias ja lahjoitti sen isovanhemmilleen. Sopivasti oli vieraitakin, joten kuhan kimppuun.
Kuha fileroitiin niin, että nahka ja suonut jätettiin fileisiin.
Suolasin kevyesti fileet ja säilytin kylmässä seuraavaan päivään. Sitten vaan grillaamaan.

GRILLATUT KUHAFILEET
Sivelin seuraavana päivänä kuhafileiden lihapuolelle vähän voimariiniä ja sirottelin sitruunapippuria.
Pinnalle ripottelin tasaisen kerroksen wasabiseesansiemen maustetta. Varoin laittamasta liikaa, kottei kuhan hieno maku kärsi.
Grilli kuumaksi ja kuha ensin lihapuoli alaspäin kuumalle parilalle niin, että fileen lihapuolelle tuli vähän väriä ja mausteen upposivat.
Sitten nopea kääntäminen suomupuoli alaspäin.
Annoin nahkapuolen ruskistua ensin muutaman minuutin ja sitten käänsin grillin pois päältä ja annoin kuvun alla hautua noin 15 min kypsäksi. Kuhafilet olivat siis isoja. Pienelle kuhalle riittää vähempi aika.

Uusien perunoiden ja kalavalkoviinikastikkeen kanssa saimme loistavan aterian luonnon antimista. Huom! Annostelin itse kalat jokaisen lautaselle, jottei vieraat sortuneet ottamaan kalan nahkaa ja suomuja ittellensä.
Kalahan meiltä ei lopu, tässä miehen saalis, 4.5 kg hauki seuraavana iltana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti