LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

lauantai 24. toukokuuta 2014

PALANEN MIELENKIINTOISTA ITALIAA

Ehkäpä sairastelut on nyt perheessämme sairasteltu. Joka tapauksessa rohkeni mieskin viimein suunnata matkaansa maamme rajojen ulkopuolelle. Italiaa kun on aloitettu koluta, niin koluttakoon se nyt petusterllisesti. Rooman, läntisen Italian, Sisilian ja Sardinian jälkeen olikin luontevaa tutustua vuorostaan Kaakkois-Italiaan Puglian maakuntaan. Päivääkään ei ole tarvinnut matkakohdetta katua. Lumouduin totaalisesti tähän Italian kolkkaan, sen ystävällisiin ihmisiin, silmän kantamattomiin avautuviin oliivipuumetsiin, viiniviljelmiin, hehkuvan punaisina lainehtiviin unikkopeltoihin ja tuoreisiin kala- ja äyriäisruokiin. Viehättävää oli myös se, ettei Puglia ole ainakaan vielä mikään turistien kansoittama alue kuten esim. Toscanatai Sisilia. Täällä ravintolakin saattoi olla ainoastaan paikallisten asukkaiden kansoittama.

Tässä pieniä välähdyksiä matkastamme.



Iltahämärä laskeutuu Tranin kaupunkiin




Leccessä päästiin Ferrarien juhliin


Kierros Italian kengän koron ympäri. Edessä avautuu Leuca-niminen kaupunki.


Korko kierrettynä suuntasimme Ostuniaan ja siellä maatilamajoitukseen. Masserie Cervarolossa oli ihania vinkkejä, hyvää ruokaa, kaunista maaseutuluontoa ja kivoja pikkukaupunkeja lähistöllä.


Vinkkejä neulomiseen


Vanhasta uutta - kivoja verhoratkaisuja


Yksilöllistä ja värikylläistä kattausta


Palanen trullikylää Cervarolossa


Varsinainen Trullikaupunki, 
Alperobello







Locorotondo -kaupunki, näitä somia, kapeita uskomattoman viehkeitä kujia Italia on täynnä


Viikko vierähti, autonnokka kääntyi kohti länttä Lido di Ostiaan. Haa, täällähän oli tuttua tutumpi piza-paikka. 

Kuvia on otettu, kirkoista, pelloista, metsistä ruuista, illoista, aamuista, kaduista, historiasta, istumassa, syödessä, juodessa,  tepastellen edestä, takaa ja vaikka mistä. 
Tässä vain pikkuvilahdus, jottei puuduta katseleminen.

Lapsi I kyyditsikin lapsi II:n luokse hakemaan autoa virkakyydillä Vantaan lentokentältä Ilolaan. Sattuivat juuri olemaan kentällä ja lopettamassa työvuoroaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti