LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

keskiviikko 17. syyskuuta 2014

AHVENRULLIA

Oi tätä syksyä, voiko parempaa olla. Luonto on niin häkellyttävän kaunis. Tyyntä, aurinkoa, aamusumua ja orastavaa ruskaa.




Välillä on lähdettävä kaupunkiostoksille



Mutta eihän se tällaisessa aamumaisemassa haittaa. Ihanaa on putkutella Aune-veneellämme autorantaan.


Vaikka osa ruukuissa kasvavista perennoista olenkin nyt siirtänyt maahan talvehtimaan, loistaa saostuskaivon kansi kesäisessä asussaan, siis 17 pvä syyskuuta.


Ei henno vielä tuhota tätä näkymää.


Yrttejä kuivuu kuivurissa, uunissa ja jääkaapin "pankolla"


Omat porkkanat ovat vähän muotopuolia...... ah niin makoisia.
Nää porkkanat kasvoivat muovisaavissa,  sellaisessa mitä rakennusmiehet käyttävät. Reiät vain pohjalle ja haketta ja multaa. Siinä ne kasvattivat itsensä.



Ja mansikka kukkii ja jaksaa vielä marjansakin kypsyttää. Tänään saatiin miehen kanssa molemmat mansikkamme.

JA KALAAKIN TULEE

Tänään tein ahvenrullia. Googlasin erilaisia ohjeita ja päädyin Kotikokin ohjetta muunnellen ahvenrulla kokeiluun.



Levitin ahvenfileet leikkuulaudalle

TÄYTE RULLILLE
Piparjuuri tahnaa
Runsaasti tillisilppua
Reilu ruokalusikallinen tuorejuustoa
Ripaus suolaa
Chili-lime maustetta

Levitin tahnan fileille, käärin rullalle ja coctailtikuilla rullat kiinni





Tykkään tästä venäläisestä piparjuuritahnasta



Paistoin kääryleet kuumassa pannussa ja kunnon voissa



Maustoin kerman ripauksella kalaliemikuutiota, chili-limeä ja mustaa pippuri ja kaadoin kalarullien päälle. Annoi  hautua sen aikaa, että paistolämpömittari näytti kalarullan lämmön 50 º.



Pyttipannun tyyliin tehdyt perunaporkkanakuutiot ja oman kasvilaatikkokurkkujen hörskykurkut - eikä sitten muuta tarvitsekaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti