LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

lauantai 30. heinäkuuta 2016

Haperoista sienipannari ja saaren satoa





Jostain olen tämän mukavan helpon sienipannarin ohjeen napannut ja sitä jääkaapin varustuksen  mukaan mukaellut. Tänään meillä syötiin sienipannaria illalla, jossa mausteena oli eka maistajaiset omista herkkukurkuista, oman kasvilaatikon kasvateista.

Sienipannari syntyi; 2dl maitoa , 1 dl smetanaa, 2 kananmunaa, reilu desi vehnäjauhoja, 0,5 tl suolaa,  mustapippuria ja pannulla kevyesti paistettuja tuoreita haperoita ja savupekonisuikaleita.
Sipuliset lisätköön sipulia. Sekoitin maidon, smetanan, kananmunat, jauhot ja mausteet sekaisin. Lopuksi pyörittelin joukkoon sienet ja savupekonisuikaleet.
Levitin massan leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paistoin uunissa 220 astetta 30 min. Kannattaa kurkistaa välillä, ettei pinta tummu liikaa.



Kehuja ei ole kaukana kun sanon, että hyvää oli



Tuoreet yrtit kuumalla pannarin pinnalla levittivät hyvää 
ja houkuttelevaa tuoksua.


Toinen vuosi meneillää laituripuutarhassani  tällä laajuudella niin, että kasvulaatikot  laitureillamme ovat tässä nykisessä kuosissa, korkeutta n. 120 cm ,puutarhamuovit kolmella sivulla ja avattavat lasi-ikkunat edessä. Näissä laatikoissa näköjään ytyä ja aurinkoa riittää. Viime kesänä iloitsin noin kymmenestä kasvihuonekurkusta, tänä vuonna kertynyttä satoa on jo alun 30 kurkkua  pitkää, pitkää kasvihuonekurkkua  nekin vain  neljästä taimesta. Avomaakurkut, kolmesta taimesta,työntävät kilpaa pitkien kurkkujen kanssa satoa. Hörskykurkkujen, tsatsikien ja muiden lisäksi, olen saanut avomaakurkkuja runsain määrin säilöttyäkin. 


Tässä tämän iltaista satoa.

Kyllähän se taas opettaa tämän vuotinenkin laituriviljely. Täytyy näköjään osata porrastaa eri kesvien kylvöt. Nyt kaikki valmistuvat yhtä aikaa; perunat ämpäreissä, salaatit, punajuuret , porkkanat, sipulit omissa laatikoissaan. Porkkanatkin, joiden kasvua viime kesänä joutui pitkälle syksyyn jännäämään,   ovat mehukkaan pulleita. Tuleekohan niistä puumaisia, ennenkuin saa ne syötyä.




Nyt nääkin ryökäleet rupesivat kypsymään joka tertuissansa yhtäaikaa.

Ja kokematon viljelijä kun on, niin mitäs teen niille sipuleille? Ne vain paisuvat saaveissansa. 

Iloa ja huolta, sitähän on kiva päivittäin sopivasti mutustella.



Satoisia päiviä Sinullekin!





3 kommenttia:

  1. Onpas kiva pannariohje! Satoa näyttää tulevan kivasti viljelyksistäsi.
    Hyvää viikonloppua sinne Saimaalle täältä Saaristomereltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaus tulee vähän viiveellä mutta kuitenkin. Juu, satoa pukkaa, ensi keväänä pitää hivenen järkeistää viljelyä. Nytkin salaatit tuppaavat pilaantua vaikka rehuja on syöty kuin lehmät konsanaan. Nautinnollisia elokuun loppupäiviä sinulle Maija.

      Poista
    2. Vastaus tulee vähän viiveellä mutta kuitenkin. Juu, satoa pukkaa, ensi keväänä pitää hivenen järkeistää viljelyä. Nytkin salaatit tuppaavat pilaantua vaikka rehuja on syöty kuin lehmät konsanaan. Nautinnollisia elokuun loppupäiviä sinulle Maija.

      Poista