LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

torstai 10. lokakuuta 2013

KALAHERKKUJA

Syksyn kauniissa luonnonssa on nautinnollista liikkua vesitse ja maitse. Vielä kun tähän yhdistää syksyn saalistamisen, on elämykset vertaansa vailla.
Sienestyskausi alkaa toki olla jo ohi, mutta reippaan parituntisen samoilun jälkeen oli meillä miehen kanssa koreissamme kuutisen litraa suppiksia ja reipas kourallinen kelpo kanttarelleja.
Aamulla verkoista nousi neljä kunnon ahvenkörilästä, lähes 300 grammaisia, joten lähiruokaa parhaimmillaan oli taas tiedossa Kamalansaarella.

PAISTETUT AHVENET LISUKKEINEEN
Neljän ahvenen ruodottomia fileitä
Sivelin ne kevyesti voisulla
Päälle ripottelin molemmin puolin oman maan kuivattua timjamia, suolaa ja pippuria
Pannulle kevyen kevyt loraus oliiviöljyä ja muutama rosmariininnoksa (tuore, omasta maasta) ja sitten fileet kuumalle pannulle paistumaan. 
Paistoin noin pari minuutia puoleltaan. Pusersin päälle sitruunan mehun, kansi pannun päälle ja fileet tekeentyivät lieden jälkilämmöllä.

Ahvenfileiden seuraksi

KANTTARELLIPYTTIPANNUA
Pilkoin kanttarellit melko isoiksi palasiksi, toiset jopa jätin kokonaiseksi sekä
edellisen päivän tähteeksin jääneitä perunoita kuutioiksi
Pannulle savukylkipalasia, valkosipulin kynsi sekä kanttarellit. Paistoin sienet aika rapsakoiksi vähän väliä sörssessöniä sekoittaen.
Peruna kuutiot sekaan ja paistamista kunnes perunakuutiot näyttivät kuumilta ja kypsiltä. Kun olen sipuli allergikko, en laittanut sipulia. Sipuli kuitenkin kuuluu perinteiseen pyttipannuun, joten........
Maustaa voi mielensä ja sen hetkisen makutuntumansa mukaan. Nyt maustoin vain ripauksella pippuria, jotta ahven fileiden mahdollinen maku ei kärsisi.
Hyvää tuli, yksinkertaista, ruokaa luonnollisesta.

Lisukkeena vielä omatekoisia maustekurkku kuutioita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti