PORON ULKOFILEET PANNULLA
2 kpl poron ulkofiletä, otin ne aamulla sulamaan.
Ripottelin sulanneiden ja lämmenneiden fileiden pintaan savusuolaa ja mustaa pippuria. Liha sai maustua tunnin verran.
Kuumensin valurautapannun todella kuumaksi ja lorautin tilkan öljyä ja nokareen voita pannulle sekä halkaistun, yhden kynnen valkosipulin. Leikkasin fileet kahtia niin, että sain neljä mukavan kokoista köntsää. Sitten vain palaset paistumaan. Oman mieltymykseni mukaan, paistoin lihaa noin yhden minuutin verran puoleltansa. Koska pannu oli kuuma, filepalasten pinta rapsahti nopeasti umpeen ja fileet saivat kauniin, rapsakan ruskean paistopinnan.
Käärin nopeasti palaset vetäytymään foliopakettiin.
Kastike syntyi, kun lorautin kermaa paistorasvan päälle pannulle, pari reiluhkoa lusikallista puolukkahilloa, mustaapippuria sekä loraus Akave-siirappia. Pieni kiehautus ja soossi oli valmis. Lopuksi fileet takaisin pannulle kastikkeen päälle, pororuoka oli valmis.
Ihanat filepalaset samettisessa puolukkakerma soossissa
Herkullisina lisukkeina toimivat valkoviinissä keitetyt ja rakuunalla maustetut porkkanat, vihreä salaatti sekä omatekoiset valkosipulikurkut ja hillotut kanttarellit.
Syksyinen puolukkahillo kanelilla maustettuna oli loistava kyytipoika porolle.
Jälkiruuaksi oli vielä kuusenkerkällä terästettyä kotitekoista jäätelöä. Kelpasi siinä miehenkin kohottaa punaviinimalja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti