LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

PUNAJUURISOSEKEITTO

Ollaan päästy hiukan vaelluksen makuun. Viime viikon, tarkemmin sanottottuna viisi päivää olin happihypyllä Helsingissä. Kiitos mökkinaapurin, joka tarjosi upouuden kotinsa käyttöömme.

Olohuoneen mainiot nojatuolit
Mistähän löytyisi samanlaiset


Mieskin suostui tulemaan pari päivää myöhemmin. Kampaajalla on käyty ja ystäviä tavattu. Taidehallissa tungeksittiin Esko Männikön valokuvanäyttelyn avajaisissa ja Rafael Wardia pyörähdettiin katsomassa Ateneumissa. Rentouttavaa. Sen lisäksi ryystimme roppakaupalla susheja. Taisi lopulta tulla jo korvista ulos.
Muutama päivä kotona henkeä vetämässä ja sitten Mäntyharjulle. Tämä päivä menikin mukavasti poronhakureissulla Savonlinnan Oravista.

Pororuokakokeiluja on siis tulossa. Mies osti puolikkaan poroa, loistavasti paloiteltuna ja pakastettuna. JA VAIN 15 EUROA KILO. JESS!

Tänään kuitenkin otettiin kurinpalautusta ja tein ruuaksi punajuurikeittoa. Saas nähdä, mitä vatsani sanoo nyt punajuuresta. Kummasti tietyt ruuat ovat sipulin lisäksi alkaneet mongertaa vatsassani, aiheuttaen jonnen joutavia vatsakipuja.
Mutta....

PUNAJUURIKEITTO
Pötky Pirkka punajuuriperunasosetta
n. 1, 5  dl vettä
Ripaus suolaa ja tilkka Agave-siirappia
Mustaa- ja maustepippuria
Puolirasiallista vuohenjuustosulatejuustoa ja loraus kermaa
Kaikki aineet kattilaan ja annetaan hitaasti kuhien kiehahtaa.
Lopuksi laitoin aavistuksen verran chiliä ja pinnalle tuoretta salviaa.


Helppoa ja hyvää
Ei vispipuuroa vaan punajuurikeittoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti