LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

lauantai 8. maaliskuuta 2014

BROILERIA KAHDELLA TAVALLA

Synkkänä avautui tämä Naisten päivän aamu mökillä. Vaikka myrsky paukutteli rakenteita kaiken yötä, oli aamun avaus kuitenkin aika tyrmäävä näky.



 Rullaverhot ylös ja ......


Ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. Kun mies ja lapsenlapsi I olivat potkurilla potkuttaneet uuden lietemme saarelle,  sähköinsinööri käyttökuntoon asentanut ja liesi tehdasjäänteistä puhdistettu, pääsin kokkailemaan uutukaisella uunilla.


Aika söpö, vai?

Ruokashoppailuni suurimpia harrastuksia on etsiä, mitä viimeinen päivä tai parasta ennen -valikoima milloinkin tarjoaa. Löytöjähän sieltä useastikin löytää. Vaikkakin pakasteet ovat lähes pullollaan lihaa, kalaa, sieniä, marjoja ym, tarttuu aina joku houkutus mukaan. Perjantaina ostoskärreihin livahti 700 g paketti arkibroilerifileitä. Punainen hintalappu kun ilmoitti hinnaksi 2, 99 euroa niin eihän sitä voinut hyllyllekään jättää. Kahdelle hengelle kaksi erilaista ateriaa, ei voi sanoa hinnan kiroissa olevan.

APPELSIINIBROILERIA FENKOLIPEDILLÄ
2 kpl luutonta broilerin rintafilettä
2 appelsiinia
suolaa
1 dl appelsiinituoremehua
fenkoli
tuoretta timjamia
valkosipulin kynsi
voita ja pippuria

Murskasin kaikista valkoisista retaleista vapautetun appelsiinin mehuineen astiaan. Appelsiinien sekaan lisäsin suolan, silppusin puolet timjamista sekaan ja murskatun valkosipulin. Tähän mehukkaaseen mössöön kääntelin broilerinfileet muhimaan jääkaappiin pariksi tunniksi.
Voideltuun uunivuokaan pohjalle ohueksi leikatut fenkolisiivut, suolaa hivenen sekaan ja appelsiinibroilerimössö fenkolipedille ja appelsiinimehu joukkoon. Päällimmäiseksi lisäsin toisen appelsiinin lohkot, loput timjamista sekä pinnalle mustaa pippuria muutama nokare vielä voita päällimmäiseksi. Nämä filepalat olivat melko isoa, painelin ne uunivuoassa syvemmälle fenkolisiivujen joukkoon kuivumisen estämiseksi. Sitten vain uuniin 200 º n. 50 min. Lopuksi laitoin grillivastuksen päälle, jolloin filepalat saivat mukavan värin pintaansa. 



Näin appelsiinien aikaan mainion makuinen paistos ja
ILMAN SIPULIA (yksi valkosipulikynsi suotakoon)


BROILERIKEITTO A LA KAMALANSAARI
(Saaremme on todella yksi pieni saari Kamalansaari -nimisestä saariryppäästä)

Tämä ohje on taas laitettava sanaryöppymuotoon koska tarveaineet olivat enemmän ja vähemmän mitä sattui olemaan kaapissa -tarvikkeita.
Silppusin neljän varsisellerin varren ja laitoin ne kuullottumaan kattilaan voiöljyn sekaan. Lisäsin silputun isohkon suippopaprikan ja inkiväärisuikaleita, olisiko ollut sellaiset kolme ruokalusikallista sekä ripauksen chilisilppua, suolaa, porkkanasiivuja ja mustaapippuria. Hiukan kuullottuneiden kasvisten joukkoon kaadoin litran verran kananlientä yhden palsternakan pilkottuna ja tietysti lipstikkaa. Keiton sekaan vielä erikseen pannulla ruskistetut broilerin palaset ja annoin hautua 20-30 minuuttia. Lopuksi valmiin keiton päälle rouhittua persiljaa. Keitto jäi tarkoituksella paksuhkoksi, runsas kasviksiseksi keitoksi.




Toivottavasti on hyvää, keitin tämän jo valmiiksi 
muuta ruokaa valmistellessani







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti