LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

SINISIMPUKOITA MÖKKIMAISEMISSA



Riemullista ja pelokasta mökkimatkailua

Onneksi on aikoinaan jo keksitty nämä jalkakelkat, potkurit siis. Tällaisissa olosuhteissa ei oikein moottorikelkalla saarelle pääse, autollakin ajo hirvittää. Mutta ihmiskoneella toimivat kulkuvälineet kiitävät vallan vimmatusti liukkailla jäillä eteenpäin. Potkuriin saa hyvin kassit ja nyssäkätkin pakattua, varsinkin näin vuosien harjoittelun jälkeen. Kaiken muun tarpeellisen lisäksi, annoimme kyytiä tällä kertaa myös sinisimpukoille, jotta saunan jälkeinen herkuttelunautinto olisi täydellinen.

SAIMAALLA SÄVELLETYT SINISIMPUKAT - sipulittomat

Puhdistin noin kilon verran sinisimpukoita (eläviä)
Kuullotin ison kattilan pohjalla öljyssä puolikkaan fenkolin, palasen miedosta chilistä sekä porkkanan rouhean raasteen. Sekoitin joukkoon 1 ruokalusikallisen tomaattipyrettä. Annoin muhia fenkolisuikaleet kypsiksi.
Lisäsin ruokalusikallisen voita, 1, 5 dl valkoviiniä, 2 dl kalalientä ja pienen ruukullisen tuoretta timjamia. Annoin kiehahtaa.
Poreilevaan nesteeseen huljautin simpukat kiehumaan. Lorautin 2 dl kuohukermaa päälle. Odotin kunnes liemi rupesi uudelleen kiehumaan,  kääntelin kauhalla muutaman kerran pohjia myöten ympäri ja annoin kiehua n. 5 min. Kattila pois liedeltä, lisäsin desin verran persiljasilppua ja annoin vetäytyä 10 minuuttia.


Huumava merellinen tuoksu levisi Saimaan rannan mökkiimme

Hyvää valkoviiniä, vaaleaa leipää, kynttilöitä ja rikkumaton hiljaisuus!
Mitä muuta voi ihminen toivoa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti