LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

maanantai 7. huhtikuuta 2014

MUSTAKAALIMUNAKAS- Sipuliton

Olen koko talven manaillut lähimarkettimme suppeaa kasvistarjontaa. Lopulta sain aikaiseksi lähettää palautteen toivomuksistani kasvisten ja vihannesten suhteen, ylipäätään sorttimenttien monipuolistamisesta.  Vastauksetkin sain marketin johdolta, vaan ei oikein vastanneet reklamationi aihetta.
Meillä asiakkaallahan on tämä mainio mahdollisuus, äänestää jaloillamme. Niinpä kauppareissuni suuntautui S-ryhmän marketista K-ryhmän markettiin, pienenpään toki, mutta hyvän ajomatkan päässä kuitenkin.
Ja kas, sieltähän löytyi aarteita. Kotiin kiirehdin kassit täynnä mitä erilaisimpia kasviksia ja vihanneksia. Erikoisiakin.
Yksi erikoisostokseni oli mustakaali. En ollut kyseiseen ilmestykseen aikaisemmin törmännytkään. Googlasin nettiä. Jahas, tuttu kasvishan se monelle ruokabloggarille olikin.
Ohjeitakin löytyi mukavasti aamusmoothiesta lisäkesalaatteihin asti.

Meillä kokeiltiin
MUSTAKAALIMUNAKASTA

Pilkoin pieneksi suikalaiksi mustakaalin
Haudutin pannulla kaalisuikaleita voissa
Lisäsin suolaa ja mustapippuria sekä tuoretta silputtua lipstikkaa
(Valkosipuli käy varmasti hyvin tähän kaalipaistokseen)
Puristin aavistuksen sitruunamehua kypsän paistoksen päälle sekä puoli teelusikallista Akave-siirappia.
Otin paistoksen sivuun.
Tein perus munakkaan 4 munasta meille kahdelle
Kun munakas oli vielä päältä löysä, siis päältä hyytymätön, kumosin mustakaalipaistoksen munakkaan päälle. Annoin muhia hiljaisella lämmöllä kypsäksi.

Tässä tulos. Mukavan makuinen kaali, vahva ja varmasti K-vitamiinit kohdallaan.


Viimeiselle ripaukselle älysin raastaa parmesaaniraastetta päälle. Juusto ja tämä kaali täydensivät ehdottomasti toisiaan.

KOKEILKAA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti