LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

tiistai 17. kesäkuuta 2014

MANTELIHERKUT CERVAROLON TAPAAN, TUUNATUT PITSIVERHOT JA MARISUKAT

Onneksi on välillä kylmiä, tuulisia sadepäiviä. Nautin suunnattomasti kun takassa palaa tuli sadevesi vihmoo pitkin ikkunoiden pintoja ja itse saan istua sisällä puuhastellen juuri sitä mikä huvittaa.



Tuuli raateli taas luontoa kylmällä puhurillaan


Masserie Cervarolon kokilta saadun reseptin mukaiset mantelipikkuleivät
Onnistuivat suomalaisessakin uunissa

Mantelipikkuleivät - alkuperäinen ohje mukautettu Kamalansaaren tarpeiden mukaan

250 g mantelijauhetta
250 g mantelirouhetta
2         kananmunaa
3 rkl   hienoa sokeria
1 tl vaniljajauhetta
teelusikan kärjellinen suolaa

Ainekset sekoitetaan tiukakaksi massaksi, josta muovaillaan kaksi parisenttiä paksua ja hivenen leveyttään matalampia pötkyjä leivinalustan päällä, johon on ripoteltu tomusokeria niin, että taikinapötkyt ovat kauttaaltaan tomusokerin peitossa. Paistetaan 180º 20 min. Pötkyt leikataan lämpimänä parisenttisiksi pikkuleiviksi ja nautitaan.



Iltapäivällä leikkelin äitini tahriintuneesta pitsiliinasta hyväkuntoiset pitsit pois




Tuunsin pitseistä ja pellavakangaspalasesta mökin makuuhuoneen uudet verhot.
Romanttiset huom!




Onneksi on tätä jalkapalloakin, tulipa sukatkin päättelemistä vaille valmiiksi.




Luonto vain jatkoi myllerrystään vielä iltamyöhälläkin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti