LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

TATTIPASTAA JA AURINKOA

Kuukauden hiljaiseloako? Ei toki. Touhua on riittänyt. Mökillä raadettu ja nautittukin. Suomi lähes päästä päähän ajettu. Ja kaikkea muuta taivaan ja maan väliltä harrastettu. Kivaa talvea vietetty, kipeytyneestä kehosta huolimatta. Terveestä kipeytymisestä toki. Hyötyliikunnan tulosta.





Se on sitten toinen talvi peräkkäin kun auto
 jopa moottorikelkkakin piti jättää mantereelle.


Hyvinhän tuo matka taittui potkurillakin
Eli
Hyötyliikunta nro 1


Meno tuolla jalkakäyttöisellä kulkupelillä on niin nopiata, että kamerankäyttäjä ei kerennyt lähikuvaa ottaa. Siispä pisteet jäänselällä eivät ole variksia tai teeriä, vaan mies ja lapsenlapsi I  kilpapotkuttelulla.



Onneksi miehet toivat ropsit jo tammikuussa oman saaren rantaan. Hyvin tulivatkin, silloin kelkka ja reki kulki vielä jäällä.



Sitten sahattiin ja halkomakoneella halottiin
Ja lopuksi kuuriin pilkkeet kasattiin


Tässä vaiheessa kelpuutettiin minutkin mukaan
Hyötyliikunta nro 2

Halkomakone on muuten maanmainio kapine. Kirveen käyttäjäksi ei minusta ole, mutta koneen käyttäjäksi kyllä. Ja kuuri on täynnä polttopuuta.


Kun kipeytynyttä kehoa piti verrytellä, potkuteltiin  luonnon ihmeitä katsomaan
Hyötyliikunta nro 3
Kyllä,  kyllä tämäkin on hyötyliikuntaa. Kesällä istutaan veneessä samoja rantoja ihailemassa.

Ja tässä välissä vähän kulttuuria ja kuntosalia kaupungissa. Eikä kutimetkaan ole unohtuneet. Mikäs se on puikkoja ollut heilutellessa erilaisia talviurheilukilpailuja tuijottaessa.

Sitten auton nokka kohti pohjoista. Koko talvi suunnitteluvaiheessa oleva matka toteutui. Harmitti jo vietävästi ainainen lähtöajan siirtäminen. Tämän talvinen riesani on ollut ikuiset kolmen tai viiden päivän väliajoin otettavat labrakokeet. Nyt oli onneksi kahden viikon paussi. Joten äkkiä tavarat läjään ja matkalle.


Ihnaa Lapin luontoa ihailtiin, herraskaiseen tyyliin


Tutussa majassa yövyttiin


Uuteen pikkuystävään,  Alma-neitiin tutustuttiin


Lunta ja aurinkoa ihailtiin

Ja kotimökille palattiin



Nautinnollista saunailtaa oman terassin maisemissa

Ja sitten se 

TATTIPASTA

Mökillä jatkoin jo kotona aloittamaani pakasteen raivausta, siis mökkipakasteen.. Omena soseesta syntyi kääretorttua, raparperilohkoista jälkiruokakiisseliä. Ja jos jotain meillä pakasteissa on, niin sieniä, sieniä, sieniä. 


Ilta-auringon valaisema tattipasta

Tattipastani 
n. 3 dl herkkutatteja (pakastettuna)
voita omantunnon mukaan
Rosmariinia, mielummin tuoretta
puolikas kasvisliemifondista
Ripaus valkosipulimurskaa ja mustapippuria

Haudutin hyvän aikaa herkkutatteja kasarissa, lisäsin rosmariinit, fondin, mustapippuria ja vähän vettä.  Annoin muhia hiljalleen. Sulatin reilun ruokLusikallisen voita ja kippasin tattien päälle. Tarkistin maun. Lisäsin vielä muutaman hippusen kuivattua chiliä ja jatkoin hauduttamista pastan keittämisen ajan.
Keitetyn pastan joukkoon pyöräytin voirosmariinitatit. Lopuksi lautaselle pastan päälle runsaasti parmesaaniraastetta. Olipa hyvää.

Kiitos vielä Rouvalle Raadelmasta, kun nostit ansiokkaasti esiin blogissasi meitä niin monia harmistuttavan ruokalehtien ja -ohjelmien nykyisen huonon tason sekä yksipuolisen, ehkä trendikkään, ei kaikille sopivan, ideatarjonnan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti