LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

tiistai 31. maaliskuuta 2015

VIRKKAUSTA JA ERILAISTA LOHIRUOKAA


Koen aina suunnatonta harmitusta, kun tuolinjaloissa eivät pysy huopatallat. Taas ne olivat pikkuhiljaa luistaneet toiselle jalankulmalle ja tuolinjalka raapi ikävästi lattiaa.

Nyt tää manailu on loppu. Lankavarastostani löysin tukevaa puuvillalankaa ja kas, tuolinjalat saivat töppöset jalkaansa. Hyvin toimii matottomalla lattiallamme. Toki pari ekaa piti purkaa, tossu pitää olla tiukka ja napakka, jotta se pysyy tiukasti tuolinjalassa.


Tossut ovat ihan hauskat vaikka kenen jalassa.



Vähän erilainen lohikeitto syntyi lohimedaljongista ja maukkaasta kookosliemestä.

Tämän keiton tarveaineet ovat sitä sun tätä, mitä kaapeistamme sattui löytymään. Yllättävän hyvää kuitenkin.

Pilkoin varsisellerivarren ja vähän fenkolia pieneksi paloiksi. Kuullotin ne voissa. Lisäsin porkkanat ja perunat sekä vähän chiliä. Kaadoin päälle kalaliemen. Liemen tein kalaliemikuutiosta, valkoviinistä ja fenkolinsiemenistä. Lisäsin lopuksi kookosmaidon. Kuumaan lähes kypsään keittoon nostin päälle varovasti lohimedaljongit (meille 2 kpl). Annoin keiton muhia pienimmällä lieden lämmöllä n.10 min. Aika riippuu lohipalan paksuudesta.

Hei täähän oli äly hyvää, erilaista syödäkin.

Nyt on Pääsiäisruuan suunnittelut käynnissä. Hyviä vinkkejä saa blogeista, joita harrastuksekseni jatkuvasti luen. Kiitos niistä. 
Voi kun kaikkia vain kerkeäisi kokeilla, runsauden pulaa on. Rajaamaan täytyy taas vain opetella. Joten...

Hyvää Pääsiäistä kaikille!

2 kommenttia:

  1. Kertakaikkiaan hyvännäköiset ja käytännölliset töppöset!

    VastaaPoista
  2. Kyllä, olen samaa mieltä. Vieläkin ovat napakasti paikoillaan, viikon käytön jälkeen.

    VastaaPoista