LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

tiistai 23. helmikuuta 2016

Maukas ja helppo kukkakaali -parsakaalilisäke





Meillä on varmaan jokaisella kotiympäristössä paikka, joka kerta toisensa jälkeen ihastuttaa, jonne on mukava aina palata. Kotikaupungissani on Emola -niminen kaupunginosa, kaunis vanha puutalolähiö. Kadut ovat kapeita, ihastuttavien talovanhuksien ja vanhojen puiden reunustamia. Kesällä aidanraosta näkyy puutarhoja, ajansaatossa ylikasvaneine istutksineen. Viereisellä pihalla uusi sukupolvi on raivannut modernin vähäeleisen pihapiirin itsellensä. Siellä täällä on talovanhus saanut väistyä uudisrakennuksen tieltä.
Pidän itse tuosta talokirjosta, uutta ja vanhaa tyylikkäästi yhdistettynä.

Talvella alueella huokuu rauha. Lumi nuokkuu väsyneenä puun oksilla ja piha-aitojen päällä. Katoilta valuu nuoskalumi pitkien jääpuikkojen kimalteessa.
Aamukävely vain sauvat seurana, voiko päivä oikeastaan paremmin alkaa.

Tämän aamuiselta lenkilläni oli pakko kaivaa puhelinkamera esille kuvaotoksia varten. Niin ja sainhan, huonohappeisena,  hyvän syyn pysähdellä.


Miten voikaan puutalokuja rauhoittaa.


Tämä on kaupunki miljöötä, vain 15 minuutin kävely,
 niin olet totilla


Uusi valtaa vanhaa


Pitkän pitkä katu johtaa Tuomiokirkolle

Tällaisesta asumisalueesta haaveilen. No mikä ettei? Kun perheessä on kaksi ääntä ja äänestystulos fifty fifty, niin remonttireiskan ääni ratkaisee, käytännön syistä.

Summa summarum - viikonloppuna nautittiin parsakaali-kukkakaali paistosta paistettujen kuhafileiden lisäkkeenä.


Parsakaali-kukkakaalipaistos
Kukkakaali
Parsakaali
Suolaa
Mustapippuria
Aura-juusto murusia
Pähkinärouhetta
Kermaa
Mozzarellaraastetta

Pilko kaalit pieniksi kukinnoiksi. Paloittele myös varret pieniksi kuutioiksi.
Laita kaalit matalareunaiseen, voideltuun uunivuokaan. Lisää suola ja pippuri. Murenna sinihomejuusto kaalipalojen sekaan. Sekoita kerma ja juustoraaste keskenään ja kippaa kaalien päälle. Levitä vielä paistokseen karkeaa pähkinärouhetta. Paista uunissa kunnes kaalit ovat kypsiä, 200° ja n. 35 min, aika riippuu minkä 
Määriä en laittanut, koska kaalit ovat erikokoisia. Tärkeää on, että kaalit nippanappa peittyvät kermajuustosekoitukseen. 


Maistuipa makoisalta mantelijauhokuorrutettujen
 kuhafileiden kanssa.

Tänään täällä pilvet rakoilevat, sinistä taivasta näkyy pitkästä aikaa. Katoilta tippuu lumiköntsiä ja asfalttikadut sulavat. Aamulla talitiainen harjoitteli kevätkonserttia. Helmikuu alkaaolla "taputeltu". Huomenna viikko kääntyy loppuviikon puolelle.

Aurinkokin juuri sädehtii ikkunan karmissa.




2 kommenttia:

  1. Onpa aivan ihanan romanttista suomalaista puutaloidylliä kerrassaan! Lenkkeily tuolla sujuu kuin huomaamatta taloja ja pihoja ihaillen.
    Ja entäs sitten tuo paistos. Meillä tehdään usein yhdensorttista kukkakaali-parsakaaligratiinia, kun kasvissyöjämme sitä suorastaan rakastaa. Tässä onkin kiva resepti, jota voisi vaihteeksi kokeilla.
    Mukavaa jo kohta alkavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On mukavaa saada tällaista palautetta, jota aina jaksat antaa. Positiiviset viestit innostavat uudelleen tekstiä raapustamaan, samoin kuin tunne, ettei tarvitse "tyhjille senille" kirjoittaa. Toivottavasti paranemisesi on edistynyt ja pääset itsekin turvallisesti lenkkeilemään. Mukavaa viikonloppua.

      Poista