LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

maanantai 25. huhtikuuta 2016

Mitäs tänään tehtäisiin?



Näinhän sitä ihmetellään räntäsateen ja tuulen pieksäessä ikkunoihin.  Onneksi välillä paistaa aurinkokin täydeltä terältä. Ilma vaan on niin kylmä, ettei houkuta paljon ulos nenäänsä pistää.

Päätettiinpä lähteä lauantaina kiertelemään kotoista Suomeamme. Vuosiin ei olla käyty Verlassa. Joten sinne. Verlan ruukin alueen toiminta käynnistyi 1872. Noin 30 km päästä Kouvolasta sijaitseva ruukki toimii nykyään museona.

"Verlan tehdasmuseo on huomattavan hyvin säilynyt esimerkki puuhiomojen ja pahvin valmistuksen varhaisvaiheesta. Verlan ainutlaatuinen ja eheä miljöö on hyväksytty Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1996."





Alue oli tosin kiinni, vaikka verkkosivulla muuta kerrottiinkin


Hiljaista ja raukeaa 

Verlan viehättävä työläiskotialue

Purnattava on kuitenkin tämän nettimaailman mukanaan tuomaa huolimattomuutta. Ennen lähtöämme vilkaisin verkkosivuilta Verlan kohteen talviajan aikataulun. Oikein punaisella tekstillä ilmoitettiin, että museo on auki tänään 10-17. 
Tosin ilmoitus oli menneen kesän infoa, todettiin paikanpäällä.  Meitä oli vastassa vain vastamaalattu avonainen ovi ja autuas hiljaisuus. Tietysti oven märkään maalipintaan erehtyi mies töhrimään kätensä.

Kiva oli kuitenkin näin "tappaa" muuten niin harmaata päivää.
Toinen kokemus matkaltamme oli; ajettiin lähes 200 km, eikä yksikään kahvia ja pikkupurtavaa tarjoava ravintola tai kahvila ollut auki. Onneksi oli vähän evästä mukana.

Vähän askarteluakin on tullut tehtyä näinä odotuksen päivinä. Parvekkeet taloyhtiössämme ovat melko rapistuneessa kunnossa. Saneerausprojekti tältä osin on vasta suunnitteluvaiheessa, joten ikävät likaiset ja rapistuneet seinät välillä harmittavat. 

Kävin kirpparilla. Toin sieltä tullessani vähän rekvisiittaa. Nytt on vähän muutakin katsottavaa kuin rapistuneet seinät.


Sinne ne peittyivät hörselöiden alle


Näillä eväillä aloitetaan tätäkin viikkoa ja suunnitellaan Vappuherkkuja


.

2 kommenttia:

  1. Tuo harmittaa tosi kovin, kun on suunnitellut menevänsä johonkin ja sitten tiedot ovat netissä väärät! Kohteenne olisi varmasti ollut erittäin mielenkiintoinen.
    Kivat tikapuut tykötarpeineen :)
    Aurnkoista viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Nythän on ilmat meitä hellineet, kevättyöt täydessä vauhdissa, eikä tunnu olevan aikaa kommenttien vastaamiseen, saati sitten blogin kirjoittamiseen.

    VastaaPoista