LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

maanantai 11. helmikuuta 2013

LAPASTAIVAAN TUOTOKSIA



Mikkelissä sijaitseva Wnah Talo -niminen kauppa on varsin mainio putiikki. Toivottavasti sen kannattavuus olisi sitä luokkaa, ettei omistaja väsyisi sen ylläpitämiseen. Kauppa sijaitsee vanhassa puukorttelissa Mikkelin keskustassa. Taloryppään ylläpitämisestä kunnostamisesta on ilmeisesti jo vuosia väännetty kättä täällä kaupungissa. Talo on ns. Pulkkisen kulma. No joka tapauksessa, kauppa toimii varsin harvinaisella tavalla. Siellä sijaitsevat matonkudemyymälä, lankakauppa, kehitysapuyhteistyökauppa, lähialueen pientuottaja kauppa ja kahvila lounastusmahdollisuuksineen. Lisäksi me harrastajakäsityöläiset saamme vuokrata sieltä pöytäpaikan 15 € kuussa ja tuoda sinne käsiemme tuotoksia myytäväksi.
Hyvien kokemuksien perusteella päätin jatkaa marras-joulukuun vuokrausaikaani aina maaliskuun loppuun saakka. Mukava pikku harrastus on nielaissut minut kokonaan. Lapasvimman jälkeen olen koukunnut useamman tuubihuivin. Kaksivärisistä huiveista on tullut lapasten ohella aikamoinen menestystaru. Jopa sisareni, joka ei hevillä tunnustusta minulle anna posiitiivisesti suhtautui tuotoksiini. Nyt olen kokeillut huovutettuja sukkia. Ihania sisätossumaisia sukkia. Kaikista tähelangoista taas on mukava virkata tai neuloa pullon suojuksia tai vaikkapa perunakattilalämmittiä. Miehelleni tein lehtikorin. Siihen saikin mukavasti uppoamaan kaikki pienetkin huopuvat lankanyssäkät. On niin mukavaa nähdä kun lankalaatikot tyhjenevät ja pääsee uusia lankoja ostamaan ja kokeilemaan.



Huovutusneulominen on mukavaa. On ihanaa katsoa, mitä pesukoneeni sylkee rummustansa. Kummasti väritkin kaunistuvat aina huopuessa. Aihiosta, joka on iso, ruma ja löysän vetelä neulos, tuleekin kaunis, napakka tuotos. Käytän tuota tuotos sanaa. Se kuvaa mielestäni niin hyvin tekeleitäni, jotkut nimittäin menevät niin pilalle, ettei pysty edes nimeämään niitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti