LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

keskiviikko 6. helmikuuta 2013



Näitä reseptiäni olen kerännyt vuosien varrella talteen. Kun perustin oman blogini päätin parhaita paloja sinne taltioida. Vaan en onnistunut. Nyt lähes puolen vuoden päästä saan jotain onnistumaankin. Kiitos nuorimman lapseni. 

Päätin siis silloin tällöin liittää näitä tekstejäni tänne nykypäivän höysteeksi.
Tässä muuten mökkimuunnelma suositusta italialaisesta vasikan liharuuasta.


Erilaisia elämyksiä ruuan ääreltä

Vitello tonato on ihana italialainen ruoka, johon vuosia sitten tutustuin ystävättäreni välityksellä, Vasikkaa ja tonnikalakastiketta. Maku kutkuttaa aina sopivasti kulinaristisia nautintojani, joten päätin tehdä kyseistä ruokaa mökillä. Vaan eipä ollut varastossa vasikanlihaa ja tonnikalapurkitkin olivat unohtuneet auton takakonttiin ja auto oli taas miehen mukana golf-kentällä joten …..
Mökkiläisen vitello tonato
Vitello ala porsaan ulkofile
Mausta pari tuntia huoneenlämmössä ollut possunfilee suolalla, mustapippurilla ja rosmariinilla. Paista file uunissa ja jäähdytä.
Tonato edellisen päivän muikkupaistoksesta
Tähteeksi jäänyt edellisen päivän tomaattinen muikkupaistos laitan tehosekoittimeen lisään kevytmajoneesia ja kaprikset sekä pyöräytän soseeksi. Jos seos on liian paksua, ohennan sitä lorauksella kermaa.
Vihersalaatti
Tee herkullinen salaatti parista erilaisesta lehtisalaatista, tomaatista, kurkusta ja hunajamelonista. Salaatinkastikkeeksi riittää hyvä oliiviöljy ja vaalea balsamiko.
Leikkaa possunfileestä ohuehkoja viipaleita, nosta lautaselle ja päälle muikkukastiketta. Raikas salaatti ja kotitekoiset sämpylät lisäkkeenä kruunaavat hyvän iltapalan.
Tarjosin tämän iltapalan vierailleni kera italialaisen punaviinin ja hyvin kelpasivat, viimeiseen pisaraan asti. Taisipa joku ruokailijoista pyörittää lopun kastikkeen sämpylänpalasella suuhunsa. Vai olinko se minä itse?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti