Näitä reseptiäni olen kerännyt vuosien varrella talteen. Kun perustin oman blogini päätin parhaita paloja sinne taltioida. Vaan en onnistunut. Nyt lähes puolen vuoden päästä saan jotain onnistumaankin. Kiitos nuorimman lapseni.
Päätin siis silloin tällöin liittää näitä tekstejäni tänne nykypäivän höysteeksi.
Tässä muuten mökkimuunnelma suositusta italialaisesta vasikan liharuuasta.
Erilaisia elämyksiä
ruuan ääreltä
Vitello tonato on ihana italialainen ruoka, johon vuosia
sitten tutustuin ystävättäreni välityksellä, Vasikkaa ja tonnikalakastiketta.
Maku kutkuttaa aina sopivasti kulinaristisia nautintojani, joten päätin tehdä
kyseistä ruokaa mökillä. Vaan eipä ollut varastossa vasikanlihaa ja
tonnikalapurkitkin olivat unohtuneet auton takakonttiin ja auto oli taas miehen
mukana golf-kentällä joten …..
Mökkiläisen vitello tonato
Vitello ala porsaan ulkofile
Mausta pari tuntia huoneenlämmössä ollut possunfilee
suolalla, mustapippurilla ja rosmariinilla. Paista file uunissa ja jäähdytä.
Tonato
edellisen päivän muikkupaistoksesta
Tähteeksi jäänyt edellisen päivän tomaattinen muikkupaistos
laitan tehosekoittimeen lisään kevytmajoneesia ja kaprikset sekä pyöräytän
soseeksi. Jos seos on liian paksua, ohennan sitä lorauksella kermaa.
Vihersalaatti
Tee herkullinen salaatti parista erilaisesta
lehtisalaatista, tomaatista, kurkusta ja hunajamelonista. Salaatinkastikkeeksi
riittää hyvä oliiviöljy ja vaalea balsamiko.
Leikkaa possunfileestä ohuehkoja viipaleita, nosta
lautaselle ja päälle muikkukastiketta. Raikas salaatti ja kotitekoiset sämpylät
lisäkkeenä kruunaavat hyvän iltapalan.
Tarjosin tämän iltapalan vierailleni kera italialaisen
punaviinin ja hyvin kelpasivat, viimeiseen pisaraan asti. Taisipa joku
ruokailijoista pyörittää lopun kastikkeen sämpylänpalasella suuhunsa. Vai
olinko se minä itse?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti