LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

perjantai 6. syyskuuta 2013

METSÄSTÄJÄN KANAA

Nyt on sitten kokeiltu pollo a la cacciatore, metsästäjän kanaa. Hyvä ruoka siinä mielessä, että voit tyhjentää samalla jääkaappiin kertyneitä erilaisia lisukkeita.
Itse tein seuraavanlaisen version.
Kun en voi käyttää sipulia, pilkoin paistinpannulle kuullottumaan paprikasuikaleita ja tatti lohkoja. Annoin niiden muhia öljy-voiseoksessa. Nostelin nämä sitten vuokaan odottamaan. Sen jälkeen ruskistin kevyesti maissikanan rintapalat ja valkosipulin kynnet sekä lohkottuja tomaatteja. Tomaattejan meillä on runsaasti, joten käytin tähänkin ruokaan n. 700 g kypsiä ihania tomaattejamme. Nämä kananpalat sörsselsöneineen kumosin vuokaan paprikasienihakkeluksen päälle. Lisäksi laitoin tähän uunin kestävään vuokaan  kokonaisia tummia oliiveja, anjovissuikaleita liemineen, suolaa, mustaapippuria ja sweetchilisoossia. Kaiken tämän päälle kolme oksaa rosmariinia, kansi kiinni ja uuniin. Annoin hautua uunissa reilun tunnin. Sitten vain mauntarkistus ja syömään. Broilerina voi käyttää hyvin myös edellisia  maustamattomia koipipaloja, saa näin halvan maukkaan arkiruuan.
Tää oooon hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti