LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

perjantai 22. marraskuuta 2013

KAAPINPOHJARUOKAA YSTÄVILLE

Tarkoituksenani ei tosiaankaan ole tarjota yllätysvierailijoille mitään epämääräistä, meille muka kelpaamattomia ruuantähteitä, ei toki. Jämistä, siis jääkaapin uumenista kaivamistani vähäisistä jämistä voi lopultakin saada vatsan täydeltä vierasruokaa tarjottavaksi.

Virittelin muistiani 60-luvun iltapalaruuista. Lämpimät leiväthän olivat kova sana silloin. Hyvä, tarpeita on riittävästi, niistä vain leipien tekoo.


LÄMMIN KINKKUJUUSTOLEIPÄ

Vaalean leivän viipaleita 1/henk
Sivelin voilla ja sinapilla
Chiliin tykästyneenä sivelin vielä tähän päälle ohuen sivellyksen sweet chili-kastiketta
2 siivua leikkele kinkkua
 1 ananas rengas

Juustokuorrute

Raastoin kaikki juuston kannat, joita jääkaapissa oli, ricottaa, emmentaalia, vajaa pussi mozarella raastetta ja vielä pilkoin ihan pieneksi hakkelukseksi valmiiksi viipaloitua goudaa (raastetta olisi muuten ollut liian vähä)
2 kananmunaa
Loraus kermaa (n. 4 rkl)
Tarkistin suolan ja  lisäsin vielä mustaapippurirouhetta
Reiluruokalusikallinen juustokuorrutetta leipien päälle ja uuniin

LÄMMIN SIENILEIPÄ

Alkuviikosta keräämiäni  tuoreita sieniä oli litran verran jäljellä
Paistoin suppikset ja kanttarellit voissa kokonaisena
Lisäsin sienten sekaan hienoksi pilkottuja leikkelekinkun palasia, annoin muhia vähän aikaa, tarkistin suolan ja lisäsin valkopippuria paistokeen
Sitten leipäviipale, vähän voita pintaan ja sieniä leivän päälle.
Kaapissa oli aurinkokuivattuja tomaatteja, joten pilkoin niitä sienien päälle, leivälle makua antamaan. Lopuksi sitten reilu lusikallinen edellä kuvattua juustokuorrutetta päälle.

Nämäkin leivät uuniin ja paistoin, grillikiertoilmatoiminnolla 275 astetta 6-7 minuuttia.

Leipien höysteeksi tein Hesarin ruokatorstain (viikko sitten) innoittamana ohjetta mukaellen salaatin, johon laitoin granaattiomenan siemeniä
Voi/hunajaseoksessa kuullotettuja omenanlohkoja
Yhden avokadon
Sekaan murustelin vielä puolikkaan Aurajuustokolmiosta
Onneksi oli vielä jäljellä kolmea eri vihreäsalaattilajiketta ja vähän jääsalaattia, joten
 sain runsaan salaatin
Kostukkeeksi tein granattiomenamehuvinegreten a'la HS
Onni oli, että olin  ostanut noita harvinaisempia salaattiaineksia jo alkuviikosta kokeillakseni herkullisen tuntuista Hesarin salaattiohjetta.

Toivoin vain, ettei vieraat ylistäneet kohteliaisuuttaan. Kaikki tarjottava meni kuitenkin viimeistä ripausta myöten.

Juuri ilmestyneessä Glorian Ruoka ja Viini -lehdessä kehoitettiin meitä bloginpitäjiä kertomaan reilusti, jos kielioppi ei ole vahvuusaluetta. Tulkoon nyt kerrottua, että minulla se ei ole. Lisäksi ajatus ja mieli laukkaa nopeammin kuin sormet tabletilla toimivat. Monet postaukset teen öiseen aikaan, toivoen unen tulevan. Tämä kirjoittaminen on hyvää unettoman yön ajanviettoa, joten...
Huomaan myös helposti sortuvani rönsyilevään, sidesanoilla höystettyyn tyyliin. Lukijani, hypätkää vain sellaisen tekstin ohi. Ruokakokeiluihin voi mennä suoraankin sivua vierittämällä.

Pahoittelen myös, ettei leivistäni ole kuvaa, olivat aika komean näköisiä salaatin rinnalla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti