LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

sunnuntai 17. marraskuuta 2013

KAIKENLAISTA MARRASKUUSSA II

Ei ole bloggaajan taitoni niin kehittynyt, että osaisin laittaa nämä sepustukseni oikeaan järjestykseen. Ehkä käyn muuttamassa noita järjestysnumeroita lopuksi niin, että seuraavat blogien järjestystä. Vaan onko sillä väliä? Edellisen blogini kirjoittelin yösydämellä. Mielenkiintoinen ilmaisu tuo yösydämellä. Mulla se todella oli, yö siis sydämellä, pahassa mielessä peräti. Yö kului totaalisesti valvoen. Vielä kun olin nukkunut pari yötä Savonlinnassa huonosti ja lyhyet unet, meinasi tämä päivä kulua vain kiukuttelemalla. Onneksi on formulat, tabletti ja into kirjoittaa. En minä formuloita katso, telkkari vain pauhaa huonokuuloisen miehen iloksi. Olkoon niin. Suljen korvani ja uppoudun itseeni.

Ai, mitäs Savonlinnassa? Mulla on Savonlinnan kaudeltamme mukavat kokemukset siellä olevasta Palanurkan kutomosta. Nii'in kangaspuilla kutomisesta. Ei muuta kun siskon luokse yökortteeriin ja kutomaan. Kaksi päivää paukutin (poppanaa ei paukuteta, mutta kummiskin) puita ja jälkeä syntyi 8 metriä poppana kangasta. Yhdeksäntoista tunnin ajan kuuntelin kanssakutojia ja keskustelin aitojen savonlinnalaisten naisten kanssa. Kun itse voi olla anonyyminä, on mainiota kuunnella erilaisia tarinoita ja paikallisia näkemyksiä jopa maailman politiikasta.
Oppejakin vaihdetaan keskenään käsitöistä, ruuasta ja jopa siitä, miten saat hoitoa savonlinnalaisesta terveydenhuollosta.


Tässä opetellaan matonkutomisen lomassa
uutta kaulahuivin tekotekniikkaa.
Päätin kuitenkin tyytyä oppimaani
 koukkuamis-, virkkaus- ja neuletekniikoihin.


Jotenkin nuo naulat eivät mulle sovi,
jääköön kaikki naulohin liittyvät työt miehelle


Ai kun tää näky syyhyttää,
Jäikin kuvaamatto kuderöykkiöt


Ja kun kutomisrytmiin pääsin, tulostakin syntyi


Enkä ole kuitenkaan unohtanut tossukkoita, kalastusta enkä ruuanlaittoa. Jatkoa marraskuuhun seuraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti