LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

sunnuntai 17. marraskuuta 2013

KAIKENLAISTA MARRASKUUSSA

Paikallaan istuessa, jotakin kudelmaa tehdessäni, tulen ajatelleeksi tätä jo vitsinä väännettyä hokemaa eläkeläisten kiireistä. Turhaanhan sitä tuumailee, kiire on minullakin ja ihan itse tehty. Mutta hauskaa on, ei tarvitse kivuista ja säryistä ruikutella, jos niitä on, kun kaikenlainen pikku touhuilu vie kaiken huomion.

Nooh, kun oikein pysähtyy ajattelemaan, niin purnaamista ja narisemista täältäkin löytyy, omasta kodistammekin. Niinpä tässä vähän narinaakin, kiukun hippusella höystettynä.
Kun reilut kaksi vuotta sitten remppasimme kotiamme, uusittiin kaikki kodin koneetkin, keittiön konnet ennen muuta. Olimme aikaisemman kokemuksen perusteella tykästyneet induktiolieteen. Kehitys niissäkin on mennyt eteenpäin, joten tiesimme täkäläiseltä kodinkonemyyjältä pyytää esittelyä liesitasosta, jossa keittoalue on lähes vapaasti valittavana keraamisen tason alueelta. Myyjä päätyi esityksessään Eloktroluxin liesitasoon. Niinpä sen hankimme.  Eipä tämä malli sitten toiminutkaan  eikä toimikaan kuvitteluni mukaan. Keittoalue on tietty kohta, toki neljä eri kuumenemispaikkaa. Keittoastia kuumenee eniten ihan keskeltä, laitoja kohti kuumuus alenee.  Kun otan isohkon paistokasarini, paistuu siinä keskusta hyvin, mutta reuna-alueet eivät. Harmi. Muutenkin tämä nykyinen liesitasomalli käyttäytyy vähän oudosti. Kun säädän keittoasteikkoa kahdeksasta suuremmaksi, alkavat ainakin pienemmät astiat pienen värinän ansiosta liikkua. Ja vielä.
Kalusteasennuksen yhteydessä  mokasi asentaja sen verran , että  keittiömme työtasot ovat 6 mm eteenpäin kallellaan.  Kun liesitaso värisee alkaa pannu liikkua hitaasti ulkoreunaa kohden. Ikävähän se olisi, jos paistokset lattialle leviäisivät. Summa summarum, kyllähän tälläkin liedellä pärjää ja induktioliesi yleensä on mun juttu ja puhun yli neljän vuoden kokemuksella.
Tästä kun keitokset lattialle putoisivat, voisi sadattelu olla melkoinen

Toinen narinani liittyy uuniin. Monitoimiuunimme on asennettu työtason korkeudelle omaan kaappiinsa. Halusin kuitenkin koneille yhtenäisen ulkoasun, joten uunikin piti ottaa Eloktroluxilta.


Piti muka paistaa tasaisesti vaan ei paista

Näillä käytännössä esiintulleiden pikku "vikojen" johdosta, Eloktrolux häviää Siemensin koneille 8  10. 
Sainpahan purnattua..
No pienet ovat murheet, koneet toimivat ja tulostakin jonkun laista syntyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti