KANTTARELLIKEITTO
n. 1, 5 dl pakastettuja kanttarelleja (silppua)
vähän voita
annetaan sulaa hiljalleen kasarissa
kun kanttarellit ovat täysin sulaneet ja liiallinen kosteus haihtunut sekä mukavasti kuullottuneet
lisätään n 4 dl kasvislientä ja valkopippuria ja kiehautetaan
2 rkl piparjuurituorejuustoa, sulatetaan keiton joukkoon
ruokalusikallinen Maizenaa
lopuksi loraus kermaa.
Suomen naiset hiihtivät erittäin ansiokkaasti pertsan kympin, joten juhlistin keittoamme seuraavasti
ASTETTA JUHLAVAMPI KEITTO
Vaahdotin reilun desin kermaa ja nostelin kevyesti keiton. Tässä vaiheessa olisin lisännyt vielä puolikuivaa sherryä keittoon. Ei ollut kaapissa, joten sai kelvata näin. Kuumensin keiton höyryävän kuumaksi ja syömään.
Lautasella keiton kruunasi kylmäsavuporosilppu ja tuore lehtipersilja.
Helvetin hyvää kehui lounaskaveri
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti