LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

torstai 13. helmikuuta 2014

KANTTARELLIKEITTO

Piti saada lounasruokaa nopeasti ja helposti urheilun katsomisen lomassa. Onneksi on pakasteet vielä pullollaan syksyisiä metsän antimia. Niinpä päätin tehdä sienisoppaa samalla naisten hiihtoa seuraten. Syntyi sipuliton kanttarellikeitto.

KANTTARELLIKEITTO

n. 1, 5 dl pakastettuja kanttarelleja (silppua)
vähän voita
annetaan sulaa hiljalleen kasarissa
kun kanttarellit ovat täysin sulaneet ja liiallinen kosteus haihtunut sekä mukavasti kuullottuneet
lisätään n 4 dl kasvislientä ja valkopippuria ja kiehautetaan
2 rkl piparjuurituorejuustoa, sulatetaan keiton joukkoon
ruokalusikallinen Maizenaa
lopuksi loraus kermaa.

Suomen naiset hiihtivät erittäin ansiokkaasti pertsan kympin, joten juhlistin keittoamme seuraavasti

ASTETTA JUHLAVAMPI KEITTO

Vaahdotin reilun desin kermaa ja nostelin kevyesti keiton.  Tässä vaiheessa olisin lisännyt vielä puolikuivaa sherryä keittoon. Ei ollut kaapissa, joten sai kelvata näin. Kuumensin keiton höyryävän kuumaksi ja syömään.

Lautasella keiton kruunasi kylmäsavuporosilppu ja tuore lehtipersilja.


Helvetin hyvää kehui lounaskaveri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti