LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

perjantai 14. marraskuuta 2014

ROOSA NAUHA -PERUNAT

Tiedostan itselläni olevan tällainen ajatuksen kummajainen. Olen aina vieroksunut kaikki hankintoihin liittyviä kylkiäisiä. Samoin eri toimintoihin,  kuten Otto-automaatteihin lisättyjä "lahjoita ja ota" -vaihtoehtoja. Samaan katekoriaan kuuluvat myös "kun ostat tämän, lahjoitamme...."
Nämä eivät ole vaan minun juttuja. Tiedän ja tunnustan, että tarkoitusperät ovat hyvät ja aidot, työskentelinhän itsekin lähes 20 vuoden ajan järjestötyössä, jossa jokainen roponen oli tervetullut.
Päivänä muutamana sain jonkinlaisen käännännäisajatuksen, ostin Roosa nauha -perunoita. Mitä ostinkaan? Pussillisen vihreitä perunoita. Kuka pettää ketä? Perunan tuottajako, perunan pakkaajako vai lajittelija, kampanjatoimistoko vai hankkeen takana oleva järjestö. Kuluttaja kärsii ja päättää karttaa kaikkia hyvänkin asian puolesta käynnistettyjä kampanjoita. Näin minäkin teen jatkossa. Lahjoittamista en vastusta.




Toivon kaikkea hyvää Roosa-nauhalle.
Olkoon kansan käsi karttuisa ja perunat muilla parempia.




Vihreän värin innoittamana teetin kotiimme vihreän kukkakimpun. Eihän se huono väri olekaan, kun on oikeassa kontekstissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti