LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

lauantai 16. tammikuuta 2016

KUNINGASRAPUHERKKUA HERKKUSUILLE

Palaan vielä Uuden Vuoden juhlintaan ja herkutteluumme.

Meillä on silloin tällöin tapana ystäväpariskunnan kanssa kokeilla ja herkutella sellaisen ruuan äärellä, jota ei ihan jokapäiväsenä ruokana nauti, eikä edes montaa kertaa elämässään. Yksi näistä mieliruoka-aineista on kuningasrapu. Tätä kuningasruokaa voi toki nautiskella muulloinkin, jos vain kukkaron nyörit antavat periksi.
Kotikaupunkimme kaupoissa ei todella tällaista herkkua tunnettu, olettivat jopa minulla olevan väärän ilmaisun ja tarkoittavan scampeja. Onneksi ystävät toivat tullessansa, voisin kuvailla, mielettömän määrän kuningasravun osia ns. klustereita.

Niin innostunut olin tuohon ruoka-aineeseen, että kuvauskin jäi vasta loppusuoralle. Onneksi ei ehditty herkkujamme kokonaan syödä, ennenkuin sain napattua yhden kuvan.

Netissä on paljon tietoa kuningasravuista, joten jätän sen osan tästä väliin.

Uuden Vuoden aattomenu koostui:

Juusto-savuporokeitto

Grillatut kuningasravut

kampasimpukat
persimoni-avokadosalaattipedillä

Piparjuurikermaa
Paahtoleipää


Mustikkamarenkijälkiruoka

juomana

Sampanja
Mustikkalikööri




Tarjollepano oli enemmänkin prutaali kuin, 
että se olisi kunnioittanut juhlavaa ruokaamme

Grillatut ravut
4 juningasrapu klusteria (1 jalkanippu, sakset)
Voisulaa, jossa on ripaus suolaa ja tilliä runsaasti

Ravun jalat halkaistaan kalasaksilla pituussuuntaa niin, että jalan tumma puoli jää jalan lihan kupiksi.
Kuumennetaan uuni n. 250°
Näin peratut kuningasravut uunipellille, sivellään ruunsaasti voisulalla. Uuni grillivastuksille ja ravut uuniin, uunin ylätasolla. Annetan grillaantua 5 min. 
Ravut annetaan jäähtyä, ovat kylmänä maukkaampia. 


Juusto-kylmäsavuporokeitto alkuun,

hedelmäinen kampasimpukkasalaatti 
kuningasrapujen kyytipojaksi


Viimeiset tipat sampanjasta

Vaikka kehuja ei ole kaukana, täytyy sanoa, että nämä ravut olivat sata kertaa paremmat, kuin aikoinaan Pykeijassa syömämme ravut. Norjalaiseen tyyliin ne olivat suolavedessä keitetyt ja tarjoiltiin riisi-herne-maissilisäkkeen kanssa.

Seuraavana päivänäkin herkuttelimme, uuden vuoden ensimmäinen ateriamme koostui fasaanin rintapaloista lisukkeineen. Joten...

Mukavaa on välillä herkutellen juhlia hyvien ja rakkaiden ystävien kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti