Onneksi blogimaailma on täynnä näitäkin ohjeita.
Tällä kertaa tein sekoituksen pähkinöistä ja siemenistä. Ja kylläpä tulivat hyviä. Rouskuttelee heitä sellaisenaan, suolaisella tai makealla höystettynä niin aina maistuu.
Mukaellen useampaa ohjetta, tein omat näkkärini seuraavasti.
Mainio pähkinänäkkäri
Reilu 4 dl karkeaksi rouhittua pähkinäsekoitusta + seesaminsiemeniä ja auringonkukan siemeniä
2 rkl pellavarouhetta tai kokonaisia siemeniä
3 kananmunaa
2 rkl oliiviöljyä
Hyppysellinen suolaa
Pähkinäsiemen sekoitukseen lisätään kevyesti vatkatut kananmunat, öljy ja suola. Annetaan taikinan vetäytyä viileässä tunnin verran. Taikina levitetään uunipellille. Jokainen voi käyttää omaa teknikkaansa. Itse kaulin taikinan kahden leivinpaperin välissä, nostin uunipellille ja poistin päällimmäisen paperin. Tässä vaiheessa kannattaa taikinapyörällä tai veitsellä tehdä valmis ruudutus, jolloin valmiiden palojen irtileikkaaminen on helpompaa. Pelti uuniin 150° ja yksi tunti. Kuuman näkkärin päälle voi ripotella maustesuolaa, käytin Maldon-yrttisuolaa.
Tällä kertaa sipaisin oikein voivoita ja rukolaa näkkärin päälle.
Hyvältä maistuivat myös persimonin siivujen kanssa. Niin ja vahva juusto toi ylellisyyttä näkkäriin.
Luonto on eilen ja tänään taas verhoutunut lumeen. Puun oksat ympärillämme ovat kuin taideteokset. On talven tuntua. Ainoa häiriötekijä on ikkunalaudoille tippuva märkä veden ja lumen sekainen moska.
Talvi ja lumi muokkaa välillä ränsistyneetkin rakennukset
silmiä hivelevän kauniiksi
Hyviä arkisen aherruksen päiviä tälle viikolle!
Tosiaan, näkkäriohjeita on nyt monessa paikassa. Ovat oikein trendileivonnaisia. Täytyykin kokeilla tehdä tuollaista, kunhan saan apulaisen itselleni.
VastaaPoistaIhana tuo hirsirakennus lumipuvussaan!
Hyvää tiistai-iltaa!
Näkkäristä lapsenlapsikin totesi sen olevan paras versio tekemistäni näkkäreistä. Nyt on taas jo keskiviikko, joten hyvää loppuviikkoa Sinulle.
PoistaUu, pähkinäthän ovatkin hyvä lisä siemennäkkäriin, laitetaanpa muistiin.
VastaaPoistaKyllä kannattaa, ja aina saa vähän erimakuista pähkinäseoksia vaihtamalla.
Poista