LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

lauantai 20. huhtikuuta 2013

HEMMOTTELUYRITYSTÄ

Tää kipumarina vain jatkuu. Minkäs teet. Tänään meinasi  taju lähteä, kun jouduin käymään tuossa sairaalassa Marevan kokeissa. Niin oli kauhiat kivut ja labran porukan aikataulut yli puolituntia jäljesssä, joten tiukoille sietokyky joutui. Lohdutti kun hoitajakin totesikin minulla olevan kovat kivut, näkyi  kasvoista selkeästi. Myötätunnolla on  merkitystä.
No, kun viime yö meni  melkein pipariksi, ei tänään arkiohjelmaani muuta oikein sopinutkaan kuin löhöilyä.
Jossain päivän vaiheessa mieli rupesi tekemään jotain herkkuruokaa. Laitoin siis miehen kauppaan evästyksellä, että tuoppa tuoreita sinisimpukoita. Tehtiin  
"yhdessä" sinisimpukkapataa. Mies toimi jalkoina, minä käsinä (miehen olkapää on niin kipeä että).

SINISIMPUKAT
Resepti useista, vuosien varrella kokeilluista keitoksista yhdistellen.
1 kg tuoreita simpukoita (pestään ja käsitellään ohjeitten mukaisesti)
Isoon kattilaan pari ruokalusikallista oliiviöljyä ja saman verran voita.
Meillä sipulin korvaa fenkoli, joten ohuen ohuita fenkoli siivuja ja pari valkosipulikynttä pataan. Kuullotetaan hitaasti.
Suolaa ja pippuria.
Lisätään n.2, 5 dl valkoviiniä. Kiehautetaan sen verran, jotta alkoholi poistuu.
Ja mausteet sekaan, käytin; ruokalusiakallisen verran sweet chili-kastiketta, teelusikallinen hunajaa ja hiukan vielä pippuria.
Tarkistetaan maku. Kun  liemi on muhittanut mausteista maut kaadetaan simpukat liemeen. Koko komeuden päälle vielä desi  pari kermaa ja kourallinen persiljaa. Muutaman kerran kattilan ravistusta ja viitisen minuuttia muhitusta kannen alla, niin aah, herkkuruoka on valmis.
Tällä kertaa simpukat olivat huippulaatuisia. Enpä muista, että täällä periferiassa asuttaessa olisimmi vastaaviin törmänneet.

Tämän tekstin luonnostelin eilen.
Tänään lounaaksi nautittiin korvasienikeittoa kera uppomunalla höystetyn avokado-tomaattibruschetan.
Tämäkin on osa kivunsietoterapiaa, kirjoittaminen ja ruuanlaitto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti