LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

torstai 19. joulukuuta 2013

KUUSENKERKKÄGRAAVATTU LOHI

Nyt on pakko hehkuttaa. Kuvan lisään, jos muistan joulupöydästä. Kokeilin hetken mielijohteesta gaavilohen mausteeksi kuusenkerkkää. Lukenut olen tervagraavatusta lohesta, mutta kuusenkerkkää en niinkään tunnista hoksanneeni lohen kanssa. Tosin kuusenkerkkä simaa juotiin jo nuorena ja nyttemmin olen syönyt jätskiä kerkällä terästettynä.

TÄMÄN JOULUN GRAAVILOHI

Puolet lohen fileestä (n. 600 g)
Olen keittänyt pari vuotta sitten kuusenkerkkähyytelöä ja levitin sitä ohuen kerroksen lohen pintaan. Tämä korvasi normaalisti käytetyn sokerin.
Pari ruokalusikallista karkeaa merisuolaa ja vielä pintaan rosepippuria.
Käärin lohen tiiviiseen pakettiin ja annoin tekeytyä vajaan vuorokauden.

Äsken miehen kanssa maisteltiin, uskoo ken taitaa OLI LOISTAVAN MAKUISTA.
Laitoin lohipalasen paksteeseen odottamaan joulua. Lisukkeeksi tälle herkkukimpaleelle teen miedon sinappikastikkeen. Jestas, tällä yllätän nuorisonkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti