LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

MAINIO MAKAROONILAATIKKO

Pitkään teki mieleni makaroonilaatikkoa. Mielihaluja pitää pyrkiä toteuttamaan. En ole mikään makaroonilaatikon tekijä, mutta sen tiedän, etten tykkää vanhanajan munamaitolaatikosta kaikkine juoksettuneeen näköisine sisälmyksineen. Ylipäätään kun olen makaroonilaatikkoa tehnyt,  olen sitä jotenkin muunnellut. Enkä väitä yhtään, etteikö tämän kertainen laatikkoni olekin jossain ohjeissa ollut, mutta tuloksena syntyi sairaan hyvän makuinen laatikko, joten päätin kokeiluni ohjeen muillekin jakaa. Miehellekin se maistui kovasti, vaikka kertomansa mukaan oli edellisen viikon kuntoutusjaksolla ollessaan saanut peräti kolmella aterialla makaroonilaatikkoa. Jos siis haluatte välttää tätä ruokalajia niin kiertäkää kaukaa Ilomantissa sijaitseva Toivonlahden kunttari. Niin tai päinvastoin.

MAKAROONILAATIKON OHJE

Keitin makaroonit lihaliemessä makaroonipussissa olevan ohjee  mukaisesti.
Pannulla paistoin pekoonisuikaleita ja 400 g jauhelihaa (naudan vähärasvaista)
Lisäsin  pieneksi paloitellun paprikan seokseen sekä chilistä silputun palasen
Sörsselssönin päälle kumosin purkillisen Mutti-tomattimurskaa, sellaisen pienen purkin ja pippuria.
Seos hautui pannulla sen aikaa kun makaroonit kypsyivät. Sitten vain uunivuokaan makaronit ja lihasekoitus. Lisäsin vielä italialaista yrttimaustetta sekaan ja lopuksi rigotta-juustoraastetta päälle. Uuniin 180 º 1h. Paistos saa uuniin mentäessä olla hyvin "vetistä" jotta ei kuivu liikaa. Uunini on  kiertoilmauuni, siksi vähän alhaisempi lämpötila.



Vähän ketsuppia niskaan
Omatekoiset valkosipulikurkut ja
hillotut kanttarellit lisäsivät hyvän tulisen laatikon makua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti