LAPASTAIVAS

LAPASTAIVAS

tiistai 31. joulukuuta 2013

TOISENLAISTA HAUKEA

Meillä on pakasteessa vielä syksyisiä haukifileitä melkoinenkin kasa. Olen jotenkin lopen kyllästynyt tähän hauki on kala, hauki on kala -hokemaan ja syömään haukea. Minkäs teet, kun on sen verran nuukaksi opetettu, ettei roskikseenkaan ruokaa laita, on niitä fileitäkin vain syötävä. Toisaalta mies on niin kalahullu ja kalaruokafriikki, jotta avioerohan varmaan tulisi, jos kalaa jätteisiin kumoaisin.
Eipä muuta kuin kalaa sulamaan. Itse pidän eniten haukimurekkeesta, sellaisesta kuohkeasta, johon on lopuksi lisätty valkuaisvaahto, jolloin murekkeesta tulee hyvä, ilmava ja suussasulava. No miehen mielestä sellainen on mauton. Syö kyllä, mutta ei paljon kommentteja heru ja jos jotain jää yli, ei enää kylmänä kelpaa.

Näin välipäivinä (eilen) voi tehdä vähän kehnompaakin ruokaa, joten haukifileet sulamaan.

Päätin kokeilla uunihaukea seuraavasti
Kaksi haukifilettä laitoin matalareunaiseen vuokaan, jonka olin voidellut melko runsaalla voilla. Fileiden päälle lorautin pari ruokalusikallista teryaki-kastiketta, pippuria ja desin verran tuoretta tillisilppua. Lopuksi voinokareita hauen pintaan ja pieni loraus valkoviiniä, jotta vähän estäisi hauen lihan kuivumisen.
Tähteeksi jääneitä kypsiä perunoita reunoille ja astia uuniin 200º ja n. 25 min.


Ihan syötävää tästä tuli

Onneksi oli joulun jäljiltä pakasteessa omatekoista mustikkajäätelöä.


Tämä ikään kuin paransi hauenkin makua
Erikseen syötynä tietenkin

Muuten, jäätelön tekeminenkin on osoittautunut ihan mielettömän helpoksi, ei tartte olla jäätelökonetta, eikä välipyöräyttelyä pakasteessa, voit myös maustaa jätskin omien mieltymyksien mukaan.

Tämä ei ole oma kehitelmä, vaan ohjeen olen napannut jostain ruokablogista. Pahoittelen, etten laittanut muistiin lähdettä, nyt en sitä enää löytänyt.
Mutta ohje,

4 dl melko tanaksi vaahdoksi vatkattua kermavaahtoa
Sekaan pyöritellään purkillinen kondensoitua maitoa ( ei keitetä) 
Sitten vain makuja joukkoon. Itse käytän mustikoita tai mustikkahilloa.
Huom! Jos ruuhka Suomesta löytyy makeuttamatonta maitoa, tulee jäätelöstä vähemmän makea. Jäätelöä voi näin makeuttaa ja maustaa vielä monipuolisemmin.

ENSI VUONNA ONKIN SITTEN UUDET KUJEET

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti